Quantes hores al dia dediquen els universitaris al telèfon mòbil?

Un estudi revela que l'estudiantat d'educació superior passa una mitjana de quatre hores i mitja de cara a l’aparell

Dues persones consulten el telèfon mòbil mentre caminen / À Punt NTC

Quantes hores al dia dediquen al telèfon mòbil? Creuen que hi estan enganxats? Tenen por de quedar-se sense dades, o sense bateria? Totes aquestes preguntes han estat formulades en un estudi fet a l’alumnat de díhuit universitats de tot Espanya, entre les quals està la d'Alacant. 

L'informe diu que de mitjana els joves passen quatre hores i mitja de cara al mòbil i que, en part, ha augmentat l'ús en la postpandèmia. Així i tot, molts d’ells, sis de cada deu, confessen que volen dependre menys de l'aparell. Però és difícil, si jutgem per les hores que li dediquen.

Nomofòbia

I tanta dependència fa que ens preguntem si els joves pateixen nomofòbia: la por irracional a quedar-se sense telèfon mòbil. El terme es va crear el 2009 al Regne Unit, i prové de l’expressió anglesa “No Mobile Phone”.

Rafael Molina, vicerector de la Universitat d'Alacant assegura que la pandèmia” ha suposat una oportunitat, però també una amenaça”, en referència a l’ús del telèfon mòbil, ja que molts dels joves els utilitzen excessivament o d’una manera poc ètica.

També et pot interessar

stats