Puig espera que els professors no tinguen reticències amb AstraZeneca: "No es qüestiona cap vacuna"

"Podem garantir que totes les vacunes a la disposició de la població compleixen tota la normativa", ha dit el president.

Puig vacunes
El president de la Generalitat. Ximo Puig, durant una visita a l'hospital auxiliar de La Fe / Jorge Gil (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit que "no es qüestiona en absolut la validesa de cap vacuna" i ha confiat que la comunitat educativa no tinga reticències amb la d'AstraZeneca, que es comença a administrar aquest dilluns al personal docent i auxiliar dels seus centres.

"Totes les vacunes que tenim a disposició compten amb la seguretat suficient per a ser aplicades, si no, no es faria", ha recalcat als periodistes sobre el lot d'aquesta vacuna que alguns països han apartat per a investigar casos de tromboembolisme.

La Conselleria de Sanitat va anunciar divendres que havia deixat d'administrar momentàniament aquest lot, del qual s'han injectat unes 7.700 dosis sense "cap reacció adversa", com va assegurar aquest diumenge la consellera, Ana Barceló.

Puig ha defés que el pla de vacunació segueix els criteris de l'Agència Europea del Medicament i que encara que "pot haver-hi algun tipus de reacció, entra dins de la normalitat". Ha destacat que el procés avança sense incidències i ha confiat que seguisca així perquè la "vacunació massiva" siga possible "a partir d'abril".

"Els professors disposaran de suficient informació"

"Sempre sorgeixen incerteses, però podem garantir que totes les vacunes a la disposició de la població compleixen tota la normativa. Com diu l'OMS, tenen moltíssim més aportació que risc", ha aprofundit.

Per tant, el president valencià ha assegurat que els professors disposaran de la "suficient informació" sobre la vacunació perquè es puga desenvolupar amb la "màxima normalitat".

Arribada de 55.000 dosis de Pfizer

També ha ressaltat l'arribada de l'última remesa de quasi 55.000 dosis de Pfizer a la Comunitat Valenciana i Múrcia, gràcies al fet qfue la farmacèutica ha complit els compromisos amb la UE. Aquestes vacunes es destinaran a la segona dosi de grups prioritaris, com els majors de 80 anys que falten i els treballadors prioritaris.

També et pot interessar

stats