Puig demana esperar a veure com evoluciona la pandèmia per a parlar del futur de les Falles

El president tampoc no ha volgut especular sobre la possibilitat que s’introduïsquen noves mesures restrictives la setmana que ve

El president Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
El president Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / Generalitat
16 de juliol 2021 - 16:16

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest divendres esperar a veure com evoluciona la situació epidemiològica del coronavirus per a parlar del futur de les Falles, previstes per a setembre després d'haver sigut suspeses en 2020 i ajornades en 2021. 

Preguntat per si es podrà combinar la celebració d'aquestes festes amb la "prudència" que reclama per a contindre l'expansió del virus, el cap del Consell ha afirmat  "això arribarà quan toque" encara que confia que es produïsca una millora de la situació sanitària.

"Ara, en aquests moments encara no estem en una situació d'analitzar el que passarà d'ací a més d'un mes. Veurem d'ací a un mes i mig com estan les coses. Veurem com avança. Espere que les coses milloren molt a partir de l’augment de la vacunació" previst, ha indicat Puig. 

El president de la Generalitat s'ha pronunciat d'aquesta manera després que la Junta Local Fallera de Riba-roja de Túria haja decidit suspendre les Falles, previstes també en aquest cas per a setembre "davant l'actual situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19 i després de valorar les últimes dades d'incidència de contagi".

Puig tampoc no ha volgut especular sobre la possibilitat que s’introduïsquen noves mesures restrictives la setmana que ve, tal com ha apuntat aquest divendres la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. 

"No vull especular sobre noves mesures. Crec que en aquests moments el que hem de constatar i, sobretot, intentar és el compliment de les restriccions que hi ha en l'actualitat. Hem de pensar que aniran tenint resultats, però això ho veurem en els pròxims dies", ha afirmat el cap del Consell. 

Puig, que ha participat a la ciutat de València en la presentació oficial de la Federació Hàbitat d'Espanya, ha destacat  que "en aquests moments, el més important és superar definitivament la pandèmia".

“Abans del 9 d'Octubre hi haurà immunitat a la Comunitat Valenciana" ha assegurat el cap del Consell, que a afegit que "en aquests moments l'única cosa que podem dir és que hem d'aguantar, tindre paciència i combinar les vacances amb la prevenció". 

També et pot interessar

stats