Sis punts de vacunació massiva tornaran a obrir el 31 de gener

El president Ximo Puig anuncia la reobertura per a accelerar l'administració de dosis de reforç

Diverses persones esperen en el vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València
Diverses persones esperen en el vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la reobertura en els pròxims dies dels grans espais de vacunació en els principals nuclis urbans de la Comunitat Valenciana per a accelerar l'administració de les dosis de reforç de la vacuna contra la covid-19. La decisió s'ha pres després de la reunió que han tingut el president de la Generalitat i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El pròxim 31 de gener es tornarà a posar en ús com a centre de vacunació el Museu Príncep Felip, a la Ciutat de l'Arts i les Ciències de València. A més, a Alacant també es concentraran les cites per a vacunar-se a l'hospital de campanya situat al costat de l'Hospital General, i a Elx es mantindrà el poliesportiu El Toscar com a únic punt de vacunació massiva.

El president ha destacat que la mesura pretén afrontar una "nova etapa d'acceleració de la vacunació" després d'haver-se pres la decisió d'administrar terceres dosis de la vacuna a partir dels 18 anys. Segons Puig, així es dona més facilitat a la ciutadania perquè puga rebre la dosi de manera “ràpida i eficient” i al mateix temps es descongestionen els centres de salut que podran continuar oferint una normal atenció assistencial.

A Castelló de la Plana l'administració de les dosis es realitzarà en les dependències al costat de l'Hospital General; a Gandia, al centre esportiu Roís de Corella; i a Paterna, a l'auditori. D'aquesta manera, en aquests municipis es posen en marxa nous punts de vacunació amb capacitat per a citar un major nombre de persones, al mateix temps que es manté l'activitat en la resta del territori en el mig centenar d'espais estables de vacunació desplegats, i en els centres de salut.

Vacunar la població entre 30 i 49 anys 

Actualment, la conselleria de Sanitat Universal està citant principalment el grup d'edat de 40 a 49 anys, encara que en alguns departaments ja s'està vacunant la població de 30 a 39 anys.

L'obertura dels nous espais de vacunació donar un major impuls a l'administració de les dosis de reforç, un procés en el qual la Comunitat Valenciana es troba en una posició molt destacada respecte a la resta d'Espanya, ja que està entre les comunitats que més ràpid estan administrant les dosis addicionals.

En aquest sentit, les taxes de cobertura se situen per damunt de la mitjana en els grups d'edat de majors de 70 anys, de 60-69 anys, de 50-59 anys, dels que van rebre la doble pauta d’AstraZeneca i la monodosis de Janssen.

Finalment, el president ha qualificat d’“exemplar” la responsabilitat de la societat valenciana respecte a la vacunació des del primer moment, la qual cosa ha fet possible que la cobertura de persones amb pauta completa, així com de població infantil vacunada siga també superior a la mitjana a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar