Protesten contra la instal·lació d’una torre elèctrica a Alboraia

Desenes de persones s’han concentrat per a demanar que el Ministeri de Transports accepte traslladar-la.

Desenes de persones s’han concentrat aquest diumenge a Alboraia per a protestar contra la instal·lació d’una torre elèctrica a Alboraia

Desenes de persones s’han concentrat aquest diumenge a Alboraia per a protestar contra la instal·lació d’una torre elèctrica enmig d’un bancal, a Alboraia. El col·lectiu Per l’Horta reclama que es trasllade la torre elèctrica que està projectada en la partida de Savoia d’Alboraia, dins de les obres d’ampliació de la V-21. D’aquesta manera, el col·lectiu ha demanat la mediació de la responsable del Ministeri de Transports a València, la delegada del Govern, Gloria Calero, i que l’Ajuntament d’Alboraia i la Generalitat porten a terme una actuació “més decidida”. A més, acusen el Ministeri de “prepotència”, que perjudica els llauradors de l’horta d’Alboraia.

Des de Per l’Horta, han explicat que els usos de l’horta de València marquen que les torres elèctriques s’han d’instal·lar en els laterals dels camps, on el perjudici per al propietari és menor.

Per això, els propietaris demanen que es desplace uns deu metres, perquè estiga col·locada en el llindar del camp i no al mig. A més, consideren que respectaria la distància necessària respecte de la V-21, una vegada ampliada. Els manifestants ja han advertit que seguiran concentrant-se fins que aconseguisquen que la torre no es plante en la part central del camp.

També et pot interessar

stats