Què fer per a protegir-nos de les tempestes elèctriques?

Els meteoròlegs recomanen fugir dels arbres, allunyar-se d'objectes que sobreïsquen del terreny i, en cas de ser possible, quedar-se a casa

Com protegir-nos de les tempestes elèctriques

En aquestes setmanes la Comunitat Valenciana sol concentrar la meitat dels llamps que cauen durant tot l'any al nostre territori, segons expliquen els meteoròlegs d'Aemet. Aquest dilluns va ser un dia de molta càrrega elèctrica en les diverses tempestes. 2.520 llamps van impactar sobre la Comunitat Valenciana en desenes de tempestes, més del doble si comptem els que caigueren a la mar. Tradicionalment, a la nostra terra aquestes són les setmanes de les tempestes elèctriques, com ha explicat a À Punt Jose Àngel Núñez, el cap de Climatologia d'Aemet.

Consells d'Aemet si ens trobem en la natura

Jose Àngel Núñez ha recomanat que, quan comença una tempesta elèctrica, s'ha de fugir dels arbres. S'ha de fugir també dels objectes que sobreïsquen del terreny "perquè és on més probabilitat hi ha d'atraure un llamp", ha explicat. En cas de ser possible, les veus expertes recomanen quedar-se a casa o dins del cotxe. I en últim extrem, arropir-se prop de terra, no moure's i esperar que minve la tempesta.

Dues xiquetes, Carme i Chloe, a Andilla, veuen com cau un llam al campanar
Dues xiquetes, Carme i Chloe, a Andilla, veuen com cau un llam al campanar
Un llamp cau als camps d'Alfara del Patriarca aquest dilluns
Un llamp cau als camps d'Alfara del Patriarca aquest dilluns / À Punt NTC

FOTO ALFARA

També et pot interessar

stats