Proposen una sanció de cinc dies sense sou al responsable del guardó policial al líder ultra d’España 2000

La comissaria de la Policia Nacional de Paterna va fer entrega del reconeixement l’octubre de 2022

El líder d'España 2000 José Luis Roberto (segon per la dreta) rep la placa commemorativa a la comissaria de Paterna
El líder d'España 2000, José Luis Roberto (segon per l'esquerra), rep la placa commemorativa a la comissaria de Paterna / @JLRoberto1953
11 de juny 2023 - 16:20

L'instructor de l'expedient obert sobre el guardó que la comissaria de Paterna (Horta Nord) va entregar l'octubre del 2022 al líder del partit d'ultradreta España 2000, José Luis Roberto, ha proposat una sanció de cinc dies d'ocupació i sou al responsable d'aquest reconeixement. Aquesta sanció s’aplicaria al director general de la Policia, segons confirmen fonts de la delegació del govern respecte a la suspensió. 

José Luis Roberto, que ha protagonitzat discursos xenòfobs i homòfobs, és a més l'advocat que representa la menor que va ser víctima d'abusos sexuals per part de l'exmarit de Mónica Oltra. A més, és propietari d'una empresa de seguretat que presta els seus serveis, entre altres espais, en un important nucli residencial de Paterna.

La delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va explicar llavors que el reconeixement entregat a Roberto no comptava amb l'aprovació de la Direcció General de Policia i que, per tant, ho va fer la comissaria de Paterna "de manera concreta i aïllada".

Per part seua, la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana va informar en un comunicat que aquest reconeixement és una acció individual del responsable de la Comissaria Local de Paterna. "Els únics premis que reconeixem són les medalles al Mèrit Policial que s'han concedit des de la Direcció General de la Policia", va assenyalar.

També et pot interessar

stats