Marlaska diu que el premi al líder d'España 2000 està fora dels valors de la Policia Nacional

El ministre de l'Interior es desvincula de la condecoració al dirigent d'extrema dreta José Luis Roberto i remarca que "se'n depuraran responsabilitats" perquè "no s'atén a les vies reglamentàries"

El ministre Marlaska, aquest dijous a València
El ministre Marlaska, aquest dijous a València / Europa Press

El Ministeri de l'Interior i la Policia Nacional es desvinculen del reconeixement que la comissaria de Paterna va lliurar dimarts a títol particular al líder d'extrema dreta José Luis Roberto. Ho ha tornat a remarcar el ministre, Fernando Grande-Marlaska, que aquest dijous està a València per a participar en el Congrés Internacional sobre Fenomenologia Terrorista. 

Segons ha recordat el titular de l'Interior, el cos policial ha obert ja diligències i un expedient informatiu per a "depurar responsabilitats", ja que la condecoració es va atorgar sense atendre "les vies reglamentàries". La polèmica distinció, que es va entregar al líder d'España 2000 amb motiu del dia del patró del cos policial, destaca la col·laboració de l'empresa de Roberto, Levantina de Seguridad, en la protecció de la urbanització de la Canyada. Es tracta d'un reconeixement que, segons Marlaska, no concorda "de cap manera" amb "els valors democràtics que representa la Policia Nacional". 

La cerimònia i el guardó han quedat immortalitzats en una fotografia que José Luis Roberto va penjar en el seu compte de Twitter. En ella apareix al costat de diversos comandaments policials, entre els quals hi ha José Manuel León, el cap de la comissaria de Paterna. L'alcalde del municipi va participar al principi de l'acte, però no va ser testimoni del reconeixement, perquè se'n va absentar per motius d'agenda. 

"Sent molt clar, i ho diu el ministre de l'Interior, aquell reconeixement no es correspon per a res amb la filosofia de la Policia Nacional i la de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en un país democràtic", ha manifestat Marlaska.

Preguntat per si el comissari de Paterna hauria de ser destituït, ha reiterat que "s'ha obert l'expedient per a depurar les responsabilitats que corresponguen o procedisquen.

També et pot interessar

stats