Prop de 2.000 escolars de Castelló participen en tallers per a previndre l'addicció als mòbils

És un dels tallers que més sol·liciten els centres escolars de la ciutat. A més, l'Ajuntament també n'ofereix per a evitar l'assetjament.

El col·legi Jaume I de Castelló ha oferit a l'alumnat un taller per a previndre l'addicció als mòbils amb l'assistència d'Amparo Marco
El col·legi Jaume I de Castelló ha oferit a l'alumnat un taller per a previndre l'addicció als mòbils amb l'assistència d'Amparo Marco
15 d'octubre 2018 - 19:50

Prop de 2.000 xiquets i xiquetes de cinqué i sisé de primària participen a Castelló en uns tallers organitzats per l'Ajuntament per a previndre l'addicció a les noves tecnologies, més concretament, als mòbils, tauletes gràfiques i videojocs. Fonts municipals indiquen que es tracta de l'activitat que més sol·liciten els col·legis i instituts de l'oferta que els proposa l'àrea de Salut Pública del consistori, que abasta temes que tracten des d'oferir ferramentes per a evitar l'assetjament, fins a pautes per a dur una vida saludable.

Aquest dilluns, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat un dels tallers, el que es fa al col·legi Jaume I, per a veure com es desenvolupa l'activitat. Marco ha explicat que l'objectiu de la xarrada és conscienciar els xiquets i les xiquetes dels problemes d'addicció als mòbils i dels efectes perversos d'internet. Ha destacat el paper que juguen les famílies en aquesta qüestió i ha indicat que moltes vegades recorren als dispositius mòbils per a tindre entretinguts els menuts, quan poden generar "una addicció permanent" que els pot fer abaixar el rendiment escolar. L'alcaldessa també ha al·ludit al risc de perdre la intimitat a través de les xarxes socials. "És fonamental també l'educació dels pares i les mares", ha declarat Marco.

La vintena d'alumnes de sisé del col·legi que han assistit a la xarrada que els ha fet la pedagoga i psicoterapeuta Luisa Chornet, ho han fet amb molt d'interés i parant atenció a tota la informació que els facilitaven. Dos d'ells, Òscar i Amos, han explicat que el taller els ha ensenyat a entendre que si passen molt de temps en les xarxes socials hi ha el risc de quedar-se sense amistats. Una de les seues companyes, Mireia, ha anat més enllà en proposar festes sense mòbil: "Imagina't que algú està ballant molt i algú ho grava i ho publica, no em pareix bé". Una altra companya, Iris, creu que els seus amics no estan enganxats als mòbils però, si algú ho estiguera, l'advertiria que usar tant el mòbil "és molt roín".

La pedagoga Luisa Chornet, que és la monitora del curs, ha remarcat que l'addicció als mòbils és ja una realitat i que, a l'hora de previndre-la, els pares tenen un paper fonamental. Entre les pautes que els suggereix per a una relació correcta amb les ferramentes tecnològiques, hi ha el fet d'entendre que el mòbil no és un joguet ni substitueix el temps que es dedica a la família. En aquest sentit, està a favor que la família tinga moments de diàleg i de poder parlar tots junts. I també, suprimir la consulta de les pantalles, com a mínim, dues hores abans que els xiquets i les xiquetes se'n vagen a dormir.

L'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló és el departament que ha organitzat els tallers que s'emmarquen dins d'una oferta més àmplia de xarrades educatives a col·legis i instituts que arribarà a prop de 7.000 escolars de la ciutat.

També et pot interessar

stats