El projecte d'Euronews a Alacant: una redacció i un "Erasmus audiovisual"

La Generalitat continua les negociacions amb la cadena televisiva per a obrir instal·lacions al Districte Digital en deu mesos i amb trenta persones de plantilla

Districte Digital, a Alacant
Districte Digital, a Alacant / À Punt NTC

La Generalitat i el canal de televisió Euronews avancen en la negociació d'un acord per a instal·lar una redacció i un centre d'intercanvi d'estudiants al Districte Digital d'Alacant, a la manera d'un "Erasmus audiovisual".

El projecte ja està presentat, però aquest dimarts l'han abordat des de Lisboa el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha desplaçat al país veí en una missió comercial, i el CEO d'Alpac Capital —fons d'inversió lusità que té la majoria d'accions d'Euronews—, Pedro Vargas. Les dues parts tornaran a reunir-se la setmana vinent per a estudiar-ne el finançament.

"Estem preparant tot el desplegament audiovisual de la nova Ciutat de la Llum", ha declarat Puig, que ha recordat que la Comissió Europea va alçar recentment la sanció que impedia l'activitat audiovisual a les instal·lacions que van acollir el rodatge de Lo imposible.

El cap del Consell espera que abans de l'estiu s'hi prendrà una decisió definitiva per tal que a partir de l'1 de juliol es puga reprendre el "negoci audiovisual" en el complex. Euronews, a parer seu, servirà d'"altaveu" per a defensar el turisme i l'economia valenciana, ja que "no es pot parlar d'Europa si no hi ha també un espai comú audiovisual".

Operatiu en deu mesos

La previsió, segons fonts de Presidència, és que la redacció del canal per al sud d'Europa i l'acadèmia d'intercanvi s'implanten a Alacant en un període d'uns deu mesos, una vegada signat el conveni, amb una plantilla d'uns trenta treballadors.

De moment, el Consell té tres milions d'euros pressupostats per al desembarcament d'Euronews en el hub alacantí d'innovació tecnològica, a falta de concretar en quins espais se situaria.

Els últims flocs del projecte

Posteriorment, el cànon anual també seria de tres milions aportats per la Generalitat, a canvi d'un retorn publicitari i promocional de la Comunitat Valenciana.

L'acord encara no està tancat, ja que falta definir el finançament per a la construcció d'espais. Per a això, dimarts que ve, dia 31, se celebrarà una nova reunió telemàtica entre representants de la cadena i de l'Institut Valencià de Finances (IVF), que s'encarregaria de negociar amb alguna entitat bancària.

A partir d'ací, la intenció de la Generalitat és que els responsables d'Euronews visiten els espais de Districte Digital durant el mes de juny, abans de les festes de Fogueres.

Al fil d'aquest projecte, un informe de KPMG encarregat pel Consell estima que es podrien crear fins a 6.000 ocupacions directes i indirectes i que l'impacte econòmic associat al canal televisiu podria arribar als 200 milions d'euros.

També et pot interessar

stats