La Generalitat negocia amb Euronews obrir una secció digital a Alacant

Ximo Puig ha anunciat que el canal d'informació podria instal·lar-se al Districte Digital

Actual seu d'Euronews a la ciutat francesa de Lió
Actual seu d'Euronews a la ciutat francesa de Lió

La Comunitat Valenciana negocia amb el canal d'informació Euronews l’obertura d’una secció digital a la ciutat d'Alacant, segons ha anunciat aquest divendres el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Puig ha assenyalat que es tracta d'un projecte amb "el canal de notícies més important d'Europa" que prompte podria ser "una realitat" i que "ajudaria a la visibilitat d'Alacant". Aquesta subsecció centralitzaria en la ciutat pràcticament tota la producció en castellà del canal d’informació. 

Ha assenyalat que ara per ara es negocia amb els gestors d'Euronews per a implantar-la en el complex tecnològic i audiovisual d'Alacant batejat com a Districte Digital, un recinte amb vista al Mediterrani situat als afores de la ciutat, molt prop de l'aeroport.

Fins i tot a través de la Conselleria de Presidència, Puig ha assenyalat que la Generalitat ha reservat una dotació econòmica en els pressupostos de 2022, que ascendeix a tres milions d'euros, "per si s'arriba a un acord".

"Estem veient com podem negociar de la manera més adequada. Està en previsió i situat en el pressupost, però encara no puc garantir-los que es duga a terme i, per això, no hem anunciat res", ha comentat el cap del Consell.

"A mi m'agradaria que la seu del canal de notícies d'Europa estiguera a Alacant", ha desitjat Puig sobre aquest canal que va començar a emetre en obert el 1993 per a competir amb el gegant nord-americà CNN.

Si les negociacions tenen èxit, Euronews podria ocupar part de l'edifici 1 del complex Districte Digital. Aquest complex està en els antics platons cinematogràfics de la Ciutat de la Llum d'Alacant, un projecte afavorit pel cineasta Luis García Berlanga que va costar uns 500 milions d'euros entre expropiacions, edificació i posterior gestió, que es va traduir en 63 rodatges de 2005 a 2012 amb algunes de les principals estreles internacionals del seté art.

També s'ha situat allí la nova Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, l'única que té la seu lluny de la ciutat de València.

També et pot interessar

stats