El professorat de l'IES El Prat de Torreblanca es fa viral amb una versió de Rigoberta Bandini
L’adaptació d’"Ay mamá" parodia l’alumnat que pretén aprovar sense haver estudiat i els recorda que aprovar depén d’ells i elles
“Tu, que has cregut que amb 4,5 t’aprovaria, diràs que és molt injust i que et tinc mania”. Així comença aquesta versió que ha fet el professorat de l’IES El Prat de Torreblanca (Plana Alta) de la famosa cançó "Ay mamá", de Rigoberta Bandini.
En la cançó recriminen amb humor aquesta part de l’alumnat que ha “passat totes les classes de xarreta, no fa els deures ni estudia”, i que després pretenen que els aproven.
Un vídeo que s’ha fet viral viatjant de grup de WhatsApp en grup de WhatsApp i amb què aquests professors i professores representen amb gràcia una situació que qualsevol docent coneix de bona mà: l’alumnat que amb un mínim (o gens) d’esforç espera aprovar l’assignatura havent suspés un examen que “és una marranà”.
“T’aprove per pesat, per totes les vegades que no em deixes esmorzar”, acaben dient-li a aquest alumne o alumna imaginària que “passa la nit amb el TikTok i després s’adorm a classe”, i en qui moltes persones es poden veure reflectides en els anys d’institut.
Potser aquesta és la clau del seu èxit: tant el professorat com qui ha sigut alumne es reconeixen en un vídeo que podria haver fet el claustre de qualsevol IES valencià.
“Me n’anirè de festa, que m’ho he guanyat. A mi em té igual”, acaben dient mentre ballen al gimnàs i les aules del centre com si ja estigueren de vacances, donant un missatge molt important: al final a qui li interessa aprendre el seu pas per l’institut per a aprovar la PAU és a l’alumnat.
Un tema molt versionat
Aquesta no és la primera versió de l’èxit que Rigoberta Bandini va presentar al Benidormfest que triomfa en les xarxes. Al febrer l’exconcursant d’OT Mario Jefferson va fer una particular versió en què imitava les veus de diferents artistes, fent que pareguera que s’havien unit per a versionar la cançó.
A més, per a celebrar la tornada de les Falles després de dos anys de pandèmia, la comissió Comte de Salvatierra - Ciril Amorós va adaptar la lletra per encaixar en la temàtica festera valenciana amb un vídeo que es va fer viral ràpidament.