La problemàtica dels patinets de lloguer a València

La qüestió la tractaran aquest dilluns en una reunió a l'ajuntament de València.

Un patinet circula per un pas de vianants a València
Un patinet circula per un pas de vianants a València

Els patinets elèctrics són el mitjà de transport urbà de moda. Els trobem pertot arreu. Uns circulen pel carril bici, altres per la vorera i altres, per la calçada. Als aparells de propietat privada s'afigen ara els que ofereix una empresa que els lloga per a usar-los a la ciutat.

L'Ajuntament de València presentarà aquest mes la nova ordenança de mobilitat que regula per on poden circular, les velocitats que poden assolir i on poden aparcar els vehicles d'ús personal. Però als de lloguer els manca una norma municipal reguladora. I davant d'això, la Policia Local aplica la normativa general de la Direcció General de Trànsit. Aquesta setmana ha confiscat una quinzena, per estar aparcats en la vorera sense autorització.

Aquest dilluns, les regidories de Mobilitat i Espai Públic i Protecció Ciutadana es reuneixen per a analitzar la situació i establir mesures. El regidor de Mobilitat, Giusepe Grezzi, ha dit a À Punt NTC que aquestes empreses de free-floating "d'alguna manera s'estan beneficiant d'uns llimbs legals", perquè "deixen (els vehicles) on siga, i això està incomplint la normativa de domini públic".

L'empresa americana filial d'Uber s'ha oferit a cooperar en la redacció d'aquesta normativa.

També et pot interessar

stats