Principi d’acord en Pilkington per evitar “acomiadaments traumàtics” a la planta de Sagunt

La comissió negociadora avança que es garanteix la continuïtat de la línia de laminatge

Imatge d'arxiu de la primera jornada de vaga de 24 hores a Pilkington Sagunt
Imatge d'arxiu de la primera jornada de vaga de 24 hores a Pilkington Sagunt / À Punt NTC

Principi d’acord entre els sindicats i la direcció de Pilkington per evitar “acomiadaments traumàtics” a la planta de Sagunt. Així ho han avançat la CGT, CCOO i la UGT en un comunicat, en què asseguren que aquest preacord garanteix, entre altres punts, la continuïtat de la línia de laminatge. 

Aquest preacord haurà de ratificar-se en l'assemblea de treballadors, convocada aquest dijous al matí a les instal·lacions de la fàbrica. En cas d’aprovar-se, es desconvaria la vaga.  

El 8 de novembre el personal de l'empresa Pilkington de Sagunt va començar una vaga indefinida en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que planejava la direcció i que suposava l’acomiadament de 116 treballadors –el 25% de la plantilla– i el tancament de la línia de laminatge. Una vaga que estava convocada almenys fins al 3 de desembre. 

Precisament dimarts passat els treballadors i el veïnat de Sagunt van eixir al carrer en defensa de l'ocupació i la indústria del municipi i de tota la comarca del Camp de Morvedre, i per a mostrar el rebuig als acomiadaments previstos. 

També et pot interessar

stats