Centenars de persones s'han manifestat a tot el territori contra la caça

Enguany el focus està posat en la llei de benestar animal, que es votarà el 9 de febrer en el ple del Congrés

Centenars de persones s'han concentrat este matí a Castelló de la Plana en contra de la caça
Centenars de persones s'han concentrat este matí a Castelló de la Plana en contra de la caça / À Punt NTC

Alacant, Castelló i València s'han sumat a la manifestació nacional que la plataforma No a la Caça (NAC) ha convocat aquest diumenge per a exigir la fi de l'activitat cinegètica i la protecció dels gossos de caça. Demanen que es prohibisca aquesta activitat per les conseqüències que provoca en les races de gossos podenc i llebrer. També reclamen una Llei de Protecció Animal que protegisca tots els animals.

La plataforma NAC, entitat que uneix més de 300 protectores, associacions i partits polítics, s’ha posicionat en contra l'esmena del PSOE incorporada al dictamen del projecte de llei de benestar animal, que es votarà el 9 de febrer en el ple del Congrés i exclou de la protecció els gossos de caça.

Segons els organitzadors, s'han convocat concentracions en 45 ciutats d’arreu de l’estat espanyol. A més, informen que s'han dut a terme marxes en defensa dels gossos de caça en altres capitals europees, com les d'Alemanya, França, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Polònia, Suïssa, Eslovènia i Croàcia.

50.000 llebrers són "descartats" cada any

La plataforma NAC adverteix de les altes taxes d'abandó dels gossos de caça una vegada que conclou la temporada. Més de 50.000 llebrers són "descartats" cada any, segons les seues xifres, raó per la qual reclamen que la nova llei animal protegisca també aquests animals.

Els organitzadors expliquen que la fi de la temporada de caça és el principal motiu d'abandó de gossos al nostre país i que l’1% de la població, que representen els caçadors, abandonen més que el 99% restant de població espanyola. "Una llei ha de protegir tots els animals per igual, especialment els més vulnerables, assetjats, maltractats i abandonats, i els animals utilitzats en activitats cinegètiques", remarquen.

També et pot interessar

stats