PACMA es concentra a Alacant i València contra l'exclusió de gossos de caça de la llei de benestar animal

El partit animalista ha convocat la protesta a 27 ciutats de l'estat en rebuig de la reforma de la normativa que ara mateixa es troba en tramitació

Imatge de la protesta a València contra l'exclusió de gossos de caça de la llei de benestar animal
Imatge de la protesta a València contra l'exclusió de gossos de caça de la llei de benestar animal / Xavi Carrau

PACMA ha convocat aquest migdia una concentració en 27 ciutats de l'estat, entre elles Alacant i València, en les quals s'exigirà als membres de coalició del govern, PSOE i Unides Podem, que no excloguen els gossos de caça de la llei de benestar animal, tal com es recollia en la versió que es va aprovar en el Consell de Ministres. 

La protesta tindrà lloc al final de la Rambla a l'Esplanada d'Alacant i a la plaça de l'Ajuntament de València. La norma a la qual s'oposen es troba actualment en tramitació al Congrés, encara que aquesta fase està ara paralitzada per la falta d'entesa entre PSOE i Unides Podem. El partit animalista ha recordat que els gossos de caça són un dels grups de cans de treball "més explotats". A més, apunten que durant l'activitat cinegètica és quan pateixen principalment les lesions o danys físics. 

Tot i que el text de llei de protecció animal es va aprovar al Consell de Ministres, els socialistes van presentar una esmena a la cambra baixa per a excloure els gossos de caça de la norma. 

En un intent d'acord, Unides Podem va presentar una proposta en la qual s'exclou els gossos de caça de l'aplicació sancionadora només mentre practiquen les labors cinegètiques. 

No obstant això, el PSOE no ha acceptat aquest text i, des del mes de desembre, ha anat retardant l'aprovació de la llei en la Comissió de Drets Socials del Congrés, davant la possibilitat que aquesta no aconseguisca els suports necessaris per a tirar avant.

També et pot interessar

stats