El principal assessor mèdic dels EUA anticipa que òmicron pot ser menys greu que la variant delta

Les dades comunicades per Sud-àfrica evidencien que l'extensió de la variant no ha augmentat "de manera alarmant" les hospitalitzacions

El principal assessor mèdic de la Casa Blanca, Anthony Fauci, durant l'entrevista a la CNN
El principal assessor mèdic de la Casa Blanca, Anthony Fauci, durant l'entrevista a la CNN / CNN

La variant òmicron podria ser menys agressiva del que es pensava, o almenys que la delta, la majoritària ara mateix als Estats Units. Ho ha afirmat el principal assessor sanitari de la Casa Blanca, Anthony Fauci, en una entrevista a la CNN. "Les hospitalitzacions no estan augmentant de manera alarmant (...) fins ara no sembla que tinga una gravetat molt gran. Els senyals són esperançadors, però hem de ser realment acurats abans de fer qualsevol determinació que és menys greu, o que realment no provoca una malaltia greu, en comparació amb la delta", ha explicat Fauci en una entrevista a la CNN, en referència a les primeres investigacions sobre la variant que ha comunicat Sud-Àfrica.

Els Estats Units viuen amb preocupació l'extensió de la nova variant, de la qual ja s'ha confirmat la presència en almenys setze estats, una tercera part del país. Amb tot, la delta continua sent la responsable del 99,9% dels contagis al país, segons ha recordat Fauci, que ha destacat la situació d'incertesa que obri la competència entre les dues variants.

L'assessor mèdic en cap del president dels Estats Units Joe Biden s'ha mostrat optimista respecte del comportament de les vacunes actuals contra òmicron, com ha passat amb variants anteriors, recordant que les vacunes "han oferit una bona protecció" o "han elevat a un nivell considerable la protecció" davant la possibilitat de desenvolupar una malaltia greu.

Durant l'entrevista Fauci ha elogiat Sud-àfrica per la seua transparència i ha traslladat la seua confiança que els Estats Units alcen la prohibició als viatgers dels països del sud d'Àfrica en un "període de temps raonable", explicant que la limitació és va imposar en un moment "en què estàvem realment a les fosques" i es necessitava temps per estudiar la variant.

També et pot interessar

stats