Primers gossos ensinistrats per a detectar drogues de submissió química en el Medusa

El festival tindrà un dispositiu de seguretat de 1.300 persones, el més exigent d'Espanya

Primers gossos ensinistrats per a detectar drogues de submissió química en el Medusa / À Punt NTC

La submissió química podria estar relacionada amb els casos de punxades que s'han denunciat els últims dies a la Comunitat Valenciana. Davant de les aglomeracions que s'esperen en el festival Medusa, a Cullera, l'organització i les forces de seguretat han reforçat les mesures per a detectar possibles agressions d'aquest tipus. 

La seguretat privada ha anat a màxims i es preparen per a tot. El festival tindrà un dispositiu de seguretat de 1.300 persones, el més exigent d'Espanya. A més, pel recinte es podran veure els dos primers gossos ensinistrats, preparats per a detectar les tres substàncies que s'utilitzen en els casos de submissió. Els animals poden olorar la benzodiazepina, la ketamina i el GHB o èxtasi líquid. 

La Guàrdia Civil també ha obert el dispositiu de 800 persones que vigilaran tot el recinte, per terra, mar, riu i aire. El Medusa ha incrementat el personal de paisà i el nombre de registres, i hi haurà més vigilància en aquelles zones considerades sensibles. 

Els 60.000 medusers i meduseres que assisteixen aquest divendres a la primera gran sessió poden viure la festa amb més tranquil·litat.

També et pot interessar

stats