Les primeres nevades afecten les carreteres i les comarques de l'interior

Les baixes temperatures i la borrasca d’aquest cap de setmana han donat pas a les primeres nevades de l’hivern, que ja afecten la Plana d'Utiel-Requena, els Serrans i el Racó d'Ademús

La neu ha cobert les comarques de l'interior / À Punt NTC

Les temperatures gèlides del cap de setmana ja anticipaven les primeres nevades de l’hivern a la Comunitat Valenciana, que han arribat aquest dilluns. De fet, s’han avançat a les previsions, que vaticinaven que l’evolució d’una borrasca portaria precipitacions en forma de neu entre dimarts i dimecres en alguns punts del territori, els més afectats pel vent de gregal.

La Comunitat Valenciana ha entrat aquesta nit en alerta 2 per baixes temperatures a les tres províncies i la Generalitat, a través de l’Agència de Seguretat i Emergències, ha emés un comunicat amb consells per a la població davant de l’onada de fred. 

El director d’Emergències, Salva Almenar, ha advertit que “comença l'episodi més advers de l'onada de fred que afecta la península Ibèrica” i ha demanat “precaució”. A més, ha alertat que la neu “pot obligar a adoptar limitacions en moltes carreteres, principalment de la xarxa viària secundària”. 

Des de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana han informat aquest dilluns de vesprada al Centre de Coordinació d'Emergències que a l'A-3, a l'altura de Villargordo del Cabriel (Plana d'Utiel-Requena) la neu cau amb intensitat, i això ha obligat a limitar la velocitat entre els punts quilomètrics 247 i 257. A més, l'112 ha confirmat que dues carreteres nacionals s'han vist afectades: l'N-III, entre els quilòmetres 235 i 250, al límit amb Fuenterrobles (Plana d'Utiel-Requena) i l'N-330, entre els quilòmetres 219 i 275, a l'altura del Racó d'Ademús.

Els primers flocs han començat a caure aquesta vesprada a les comarques de l’interior. En municipis com Castellfabib, Ademús, la Pobla de Sant Miquel i el llogaret d'Arroyo Cerezo (Racó d'Ademús) ja ha quallat el primer temporal de neu d’aquesta vesprada, que ha deixat els carrers coberts de blanc.

A Venta del Moro (Plana d’Utiel-Requena), on segons l’Associació Valenciana de Meteorologia les temperatures màximes aquesta vesprada no superaven els dos i tres graus, la pluja ha caigut en forma de neu i no s’ha deixat cap carrer sense cobrir. 

També s’ha fet notar a l'interior dels Serrans, amb precipitacions en forma de neu que faran que, en les pròximes hores, les temperatures baixen encara més. S'espera que en els pròxims dies es registren més nevades en aquestes comarques i també a la muntanya d'Alacant.

La neu també podria arribar els pròxims dies a altres punts de l'interior, com ara Vistabella del Maestrat. El veïnat d'aquests pobles ja ha començat a fer provisions per a preparar-se davant del possible aïllament per nevades més fortes al llarg de la setmana.

També et pot interessar

stats