El presumpte piròman del Saler continua residint al parc natural

Té prohibit acostar-se a menys d'un quilòmetre, però l'orde no s'activarà fins dilluns, quan haurà d'abandonar l'habitatge

Un equip d'À Punt localitza el presumpte piròman del Saler

El presumpte piròman del Saler continua al parc natural. Les càmeres d'À Punt l'han gravat prenent el sol i tirant el fem a la zona urbanitzada dins el paratge natural protegit. L'home, que ha declinat fer valoracions sobre la detenció, resideix en una de les torres d'apartaments que s'elevaren en els anys 70 a la zona verda, a pocs metres de la pinada on se l'acusa d'haver causat diversos incendis des de l'estiu. El més greu, a mitjans de mes, va cremar catorze hectàrees i va obligar a desallotjar l'edifici on viu.

Aquest dimecres, els jutjats que investiguen els focs i el trencament de les mesures cautelars d'allunyament imposades a l'octubre, pels dèsset incendis registrats al parc natural des d'agost del 2023, van acordar l'alliberament provisional amb càrrecs, després de la nova detenció de la Guàrdia Civil. Han acordat mesures cautelars més restrictives, com la prohibició d'acostar-se a menys un quilòmetre de la Devesa del Saler, una orde que l'obliga a abandonar l'habitatge. No obstant això, li han donat de marge fins dilluns per a arreplegar efectes personals i trobar una alternativa on viure. Els jutjats també van decretar que li pose una polsera de geolocalització, però l'orde no s'ha pogut executar encara per falta de disponibilitat. 

Casualitats de la vida, el detingut coincideix en el seu anar i tornar pels voltants de l'apartament amb la policia científica de la Guàrdia Civil, que investiga el triple assassinat en un vehicle aparcat en les proximitats de la seua finca, pròxima a la gola del Pujol. Un crim que la investigació relaciona amb el narcotràfic i a què la premsa colombiana posa noms i cognoms, i situa entre les víctimes un conegut narcotraficant del clan Vega Daza. Els morts residien de lloguer en la torre d'apartaments del costat.

L'Ajuntament de València es personarà en les dues causes obertes

La investigació sobre l'incendiari del Saler està molt més avançada. La Guàrdia Civil tenia el radar com a principal sospitós a l'ara detingut, a qui ja havia acusat i arrestat pels altres incendis. L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que l'Ajuntament es personarà com a acusació en les dues causes obertes pels focs del Saler; la del trencament de les mesures cautelars i la relacionada amb l'autoria dels focs.

En declaracions a la premsa, Catalá ha compartit dubtes sobre l'actuació judicial. Si bé ha subratllat el respecte per les actuacions, ha dit que "des de fora és difícil entendre algunes d'aquestes decisions". L'alcaldessa ha demanat "contundència" a la justícia. "El que no podem fer és esperar que hi haja un altre incendi per a prendre decisions", ha afirmat. 

També et pot interessar

stats