La Guàrdia Civil investiga la mort a tirs de tres homes al Saler

La premsa colombiana identifica un dels morts com un narco del clan Vega Daza, que fa mesos va sobreviure a un tiroteig en què uns sicaris mataren el pare i dos germans

Assassinats Gola del Pujol - imatges xarxes
28 de febrer 2024 - 00:22 Actualitzat: 28 de febrer 2024 - 17:15

El grup d'Homicidis de la Guàrdia Civil de València investiga la mort de tres homes al Saler. Els cadàvers tenen impactes de bala. Estaven dins un Volkswagen Passat aparcat en la gola del Pujol, en les proximitats d'una de les torres d'apartaments. Un veí va donar l'alerta al 112 vora les 21:45 hores, després de veure els cossos "en posició estranya" i restes de sang. Segons ha confirmat À Punt, residien en un habitatge de lloguer en un dels edificis pròxims a l'escena del crim. El vehicle està matriculat a nom d'una veïna de València, segons figura en la base de dades de la Direcció General de Trànsit.

Els morts són de nacionalitat colombiana. La premsa del país n'ha identificat entre ells a Roberto Carlos Vega Daza, membre d'un conegut clan de narcotraficants. L'home va abandonar el continent americà després de sobreviure a un tiroteig a Villa Campestre, una zona residencial de Puerto Colòmbia (Barranquilla) el 29 de juny de 2023. En l'atac van morir el pare i dos germans, que en van rebre 33 impactes de bala. Segons els mateixos mitjans, Vega Daza buscava noves aliances amb uns grups criminals internacionals per al tràfic de cocaïna i havia entrat en contacte amb màfies dels Balcans. 

Fins al lloc dels fets es va desplaçar la comitiva judicial i una unitat de criminalística de la Comandància de València, que va practicar les primeres proves. Col·labora amb el grup d'homicidis en la investigació per a identificar els cossos i esclarir les causes del crim. El tipus d'assassinat havia activat des del primer minut la hipòtesi d'una revenja o emboscada relacionada amb el tràfic de drogues.

A la zona també va acostar-se un familiar o conegut d'un dels morts, que el va identificar entre els cossos. L'alçament dels cadàvers es va produir passada la 1:30 de la matinada. Estan a l'Institut de Medicina Legal de València, on se'ls practicarà l'autòpsia al llarg de la jornada.

La Guardia Civil Criminalística, al lloc dels fets
La Guardia Civil Criminalística, al lloc dels fets / À Punt NTC

També et pot interessar

stats