El presumpte piròman del Saler no podrà acostar-se a menys d'un quilòmetre del parc natural

El jutjat d'instrucció número 7 de València decideix també que haurà de portar polsera de geolocalització

El presumpte piròman, eixint de la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de febrer 2024 - 12:28 Actualitzat: 29 de febrer 2024 - 07:43

El presumpte piròman del Saler, detingut novament aquest dimecres per la suposada implicació en els incendis declarats a la Devesa del Saler els dies 11 i 12 d'aquest mes, no podrà acostar-se a menys d'un quilòmetre al parc natural. Així mateix, el presumpte piròman portarà una polsera de geolocalització. Així ho ha decidit el jutjat d'instrucció número 7 de València. Les mesures entraran en vigor el 4 de març, segons ha pogut confirmar À Punt NTC.

D'altra banda, la titular del jutjat d'instrucció número 16 de València, en funcions de guàrdia, ha decretat aquesta vesprada la llibertat provisional sense mesures cautelars per a un home detingut com a presumpte autor d'un delicte de trencament de mesura cautelar, per vulnerar presumptament l'orde d'allunyament imposada per un altre jutjat, el d'instrucció número 7, respecte a zones boscoses de la Devesa del Saler.

La jutgessa d'instrucció 16 únicament ha resolt sobre la situació personal del detingut en relació exclusivament al delicte de trencament de mesura cautelar, en el marc d'un procediment tramitat com a diligències urgents. La magistrada, que hui està en funcions de guàrdia de detinguts a València, ha acordat remetre les diligències pel citat delicte a un jutjat penal per al juí corresponent, segons ha informat el TSJ.

La Guàrdia Civil ha detingut al matí el presumpte autor dels incendis de l'11 i 12 de febrer al parc natural del Saler que van cremar catorze hectàrees i van obligar a desallotjar una trentena de persones. És el mateix home que va ser arrestat en el foc del 25 d'octubre i sobre qui la investigació centrava les principals sospites; un advocat de 59 anys que resideix en un dels pocs apartaments edificats en la zona protegida d'aquesta pedania de València.

Els agents del Seprona van trobar una botella amb combustible a la seua finca, molt pròxima a la zona dels incendis. D'allí se l'ha vist eixir aquest dimecres en un turisme cap a València, perseguit per un vehicle dels investigadors que, finalment, l'han arrestat. El sospitós ja havia estat detingut el 2000 i el 2005 per altres dos focs al parc natural. El desembre va quedar en llibertat provisional amb mesures cautelars, una circumstància que els agents de la Guàrdia Civil pensen que va aprofitar per a tornar a cremar la pinada del Saler. La informació l'ha refermada la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en una compareixença davant els mitjans de comunicació. 

"Veurem si arribem al final i podem tindre un causant i conseqüències, perquè les ha d'haver-hi per a tot el que ha passat en el Saler", ha manifestat l'alcaldessa de València, María José Catalá, en una primera reacció només conéixer la notícia.

La Guàrdia Civil ha destacat la combinació de la investigació del Seprona i la col·laboració ciutadana com a clau en l'aclariment dels fets. L'home està als calabossos de la Comandància de València, des d'on serà traslladat en les pròximes hores per a declarar davant el magistrat instructor que investiga el cas.

També et pot interessar

stats