Presó per a un home per trencar l’orde d'allunyament i matar la seua dona, a Cambrils

L’acusat va esperar que "el cos de la dona ja estiguera fred” per a telefonar al 112

El telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere és el 016 i no deixa rastre en la factura
El telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere és el 016 i no deixa rastre en la factura / Policia Nacional

El jutge ha dictat presó comunicada i sense fiança per a un home acusat de matar el 30 de juliol a Cambrils la seua parella, de la qual tenia una orde d'allunyament de 200 metres.

Segons l'orde d'empresonament, l'informe del Ministeri Fiscal apunta als delictes d'homicidi, maltractament en l'àmbit familiar i trencament de condemna.

Existeixen indicis que, després d'una discussió a la vesprada, l'investigat l'hauria agredida, “ja que el cos mostrava signes de sufocació”, tal com consta en l'informe medicoforense.

Va ser l’home qui va telefonar al 112 assegurant que se l’havia trobada al saló “estesa, molt freda i sense reacció”. Així i tot, l’acta policial relata que l’acusat es va esperar que transcorreguera “un temps suficient” des de la mort fins a telefonar a Emergències, perquè "el cos ja estiguera fred, fins i tot els llavis morats" per a "demostrar" que ja estava morta quan va arribar.

Aquest nou cas de violència masclista se suma a l’ocorregut a Rincón de la Victoria, a Màlaga, on la Guàrdia Civil ha detingut un home de 53 anys acusat d'assassinar la seua dona i presumptament cremar-la en un abocador

En cas de confirmar ambdós crims masclistes, serien les víctimes 29 i 30 assassinades per la parella o exparella a Espanya. Des de 2003, quan es van començar a comptabilitzar-se les víctimes per violència masclista, els assassinats s’elevarien a 1.107. 

Investiguen la mort d'una dona amb signes de violència, a Sabadell.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona en un domicili de Sabadell, a la qual sanitaris d'emergències han trobat morta aquest dimarts al migdia i amb signes de violència.

Fonts del cos han explicat que els investigadors estan a l'espera d'identificar la víctima i treballen amb totes les vies d'investigació obertes.

També et pot interessar

stats