Presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut per l'atropellament d'un menor a València

El xiquet de sis anys que va resultar ferit greu continua hospitalitzat i es troba "estable"

La Policia Nacional trasllada al detingut a la Ciutat de la Justícia
La Policia Nacional trasllada al detingut a la Ciutat de la Justícia / À Punt Notícies
25 de maig 2024 - 15:12

El jutjat d'instrucció número 1 de València, en funcions de guàrdia, ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut per l'atropellament del xiquet de sis anys a València diumenge passat. El jove, de 22 anys, queda investigat en el marc d'una causa oberta inicialment pels delictes de lesions/homicidi en grau de temptativa per imprudència greu i omissió del deure de socors, i abandonament del lloc de l'accident, sense perjuí d'una posterior qualificació, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

"S'ha decretat la presó provisional per la causa de l'accident i per una altra causa, una requisitòria que tenia", ha explicat l'advocat defensor, Andrés Zapata, als micròfons d'À Punt Notícies. El detingut s'ha negat a declarar en al·legar el seu advocat que "la causa està secreta, i ens han donat uns elements essencials, però que considerem insuficients. Esperem tindre accés a tota la causa per a poder esclarir", ha apuntat.

L'arrestat es va entregar a la policia dijous, després de quatre dies d'intensa recerca. Este matí ha passat a disposició judicial no només pels delictes que se li imputen per l'atropellament del menor, sinó també per un ingrés en presó que tenia pendent per un delicte d'odi i una denúncia per violència de gènere que l'exnóvia va interposar dilluns.

La Policia Nacional ha traslladat el detingut cap a les 8:20 hores d'este dissabte, dels calabossos de la comissaria de Sapadors a la Ciutat de la Justícia, dins d'un furgó i envoltat de fortes mesures de seguretat, tot després que este divendres de vesprada apunyalaren el seu germà de 20 anys, al barri dels Orriols. A l'home el van haver d'atendre per les ferides, però ja ha rebut l'alta. El suposat agressor, un home de 71 anys, està detingut per lesions i atemptat contra agents de l'autoritat, a l'espera de passar a disposició judicial.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha confirmat este dissabte de matí que "s'ha reforçat" la seguretat als Orriols i que s'estan "investigant les causes" de l'apunyalament al jove. "És veritat que els Orriols és un punt que nosaltres el tenim molt estudiat, però hi hem reforçat molt estos dies la presència policial per a intentar evitar més altercats amb familiars o persones que es puguen veure involucrades", ha explicat Catalá en declaracions als mitjans.

L'atropellament va ser vora les 15:30 hores de diumenge passat, quan el menor travessava un pas de vianants i el conductor va passar-se'n un semàfor i el va atropellar. El xiquet, que va patir ferides greus, continua hospitalitzat i es troba "estable" dins de la gravetat.

També et pot interessar

stats