La presència de covid en aigües residuals d'Alacant baixa un 96,3% en una setmana

Els barris de la ciutat amb més presència del virus en la xarxa de clavegueram són la zona Centre, Benalua, Campanar i la Florida.

L'anàlisi de les aigües residuals mostra menys concentració de coronavirus a València
L'anàlisi de les aigües residuals mostra menys concentració de coronavirus a Alacant / À Punt NTC

La presència de coronavirus en aigües residuals d'Alacant ha descendit un 96,3% en l'última setmana, en passar de 2,1 milions d'unitats genòmiques per litre de concentració de covid el dimecres 12 de gener a un total de 81.000 unitats aquest dimecres 19.

Segons han explicat fonts municipals, aquest descens es materialitza en les dues depuradores alacantines que realitzen aquest seguiment i deixa arrere les 2,9 milions d'unitats genòmiques per litre registrats el 5 de gener d'enguany, que va marcar el màxim valor anotat des d'octubre de 2020.

Aquest valor de 81.000 unitats genòmiques per litre és el resultat de la mitjana entre la depuradora d'Orgègia, que registra 34.000 unitats i que recull dades de la zona nord de la ciutat i platja de Sant Joan, i la de racó del Lleó, que durant aquesta setmana ha confirmat valors de 160.000 unitats genòmiques.

Així, els barris de la ciutat amb més presència del virus en la xarxa de clavegueram són la zona Centre, Benalua, Campanar i la Florida.

No obstant això, des del consistori apunten al fet que aquest descens del virus podria confirmar la tendència a la baixa de la presència del coronavirus a la ciutat.

Aquest dijous es va saber que les aigües residuals de la ciutat de València també contenen quasi cinc vegades menys restes de coronavirus que fa tres setmanes.

També et pot interessar