Els Premis Jaume I lliuren els guardons aquest divendres a la Llotja de València

L’acte, que retransmet À Punt en directe, el presidiran els reis d’Espanya, Felip VI i Letícia, i s'hi rendirà homenatge al científic Santiago Grisolía

Una imatge d'arxiu de l'entrega dels guardons a la Llotja
Una imatge d'arxiu de l'entrega dels guardons, a la Llotja / Fundació Premis Rei Jaume I

La Llotja de València acull aquest divendres l'acte d'entrega dels Premis Rei Jaume I 2022. Serà amb la presència dels reis d’Espanya, Felip VI i Letícia. À Punt retransmet l'acte en directe.

Es tracta de la 34a edició d'aquests guardons, que distingeixen investigacions sobre el càncer, el canvi climàtic i les macrodades. Enguany, a més, sesretrà homenatge al científic Santiago Grisolía, que va morir el mes d'agost passat als 99 anys, i que va ser gran impulsor de la creació i consolidació d’aquests premis.

El lliurament de premis és una cita obligada per a la comunitat científica i tecnològica espanyola. L'acte d'entrega reuneix també els màxims representants de l’àmbit polític, econòmic i cultural.

Durant la gala es lliuraran els guardons de sis categories, cadascun dotat de 100.000 euros, una medalla d'or i un diploma commemoratiu.

- Investigació bàsica 2022. Jesús María Sanz Serna

- Economia 2022. Marta Reynal-Querol

- Investigació mèdica 2022. Antonio María de Lacy Fortuny

- Protecció del medi ambient 2022. Emilio Chuvieco Salinero

- Noves tecnologies 2022. Montserrat Calleja Gómez

- Emprenedor 2022. Ángela Pérez Pérez

Els premiats, a més, entren a formar part de l'Alt Consell Consultiu en Recerca i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana, que assessora en matèria de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica.

També et pot interessar

stats