Les precipitacions es concentraran a l’interior sobretot fins a les tres de la vesprada

Possiblement hi haja ullades de sol a les comarques del sud en la segona meitat del dia

Les previsions apunten a pluges durant tot el matí, encara que el front anirà desplaçant-se cap al nord al llarg del dia, el que permetrà alguna ullada de sol al sud de vesprada
Les previsions apunten a pluges durant tot el matí, encara que el front anirà desplaçant-se cap al nord al llarg del dia, el que permetrà alguna ullada de sol al sud de vesprada / À Punt Oratge

L’ambient plujós es mantindrà tot el dia, sobretot en la meitat nord del territori valencià, que continua en alerta groga per precipitacions que poden arribar als 60 litres en dotze hores. Ara bé, tot i la presència de precipitacions, aquestes seran menys intenses que les dels dies anteriors. Plourà especialment fins a les tres de la vesprada i, encara que semble increïble, en alguns punts hi haurà ullades de sol. 

L’interior de les províncies de València i Alacant serà el més assotat per les precipitacions d’aquest dijous, a més dels punts de muntanya de les comarques centrals, on ja s’ha recollit molta aigua en les últimes hores. Allà el cel estarà cobert tot el dia. 

El març més plujós de la història

El mes de març d’enguany passarà a la història com el més plujós de la història des que hi ha registres. La Vall d'Ebo bat el seu propi rècord de pluja mensual, que estava en 713 litres el desembre de 2016.

Aquest mes, a punts de la Safor, com ara Barx, ja han recollit 779 litres, mentre que a la Vall d’Ebo en són 778. A Benissili han caigut 738 litres en els últims 23 dies i a Benimaurell vora 700. Aquestes quantitats suposen quasi el 75% de la mitjana de pluges anuals d’aquests enclavaments, que solen recollir entre 1.000 i 1.050 litres anuals. 

Quant a les temperatures previstes per a aquest dijous, les màximes pujaran, sobretot a l'interior sud de la Comunitat Valenciana, on tindrem algunes ullades de sol de vesprada. Les comarques del sud seran les úniques que podran veure un poc el sol aquest dijous, que s’ha convertit en la novena jornada de pluja al territori. 

El vent, que és moderat a hores d’ara, anirà a més al litoral d'Alacant, a la resta de la Comunitat Valenciana tendirà a amainar.

També et pot interessar

stats