El PP i Vox aproven que les biblioteques municipals dediquen una secció al material sobre sexualitat

Aquest espai haurà d'arreplegar els continguts sobre "diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual"

Un dels llibres que l'Ajuntament de Borriana ha canviat de secció
Un dels llibres que l'Ajuntament de Borriana ha canviat de secció / À Punt NTC

El Partit Popular i Vox han aprovat aquest dijous a les Corts que el Consell sol·licite a les biblioteques de la Generalitat i dels municipis de més de 25.000 habitants de la Comunitat Valenciana la creació d'una secció específica en matèria de "diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual".

Aquests continguts hauran de ser "respectuosos amb els drets humans", estar "seqüenciats per nivells educatius" i elaborats amb "criteris estandarditzats des d'un punt de vista científic, objectiu i no doctrinal, de conformitat amb la normativa vigent", segons la redacció final acordada entre el grup proponent, Vox, i el PP.

La proposta inicial de Vox assenyalava que la secció amb aquests continguts havia de ser independent de la resta de seccions, especialment de la secció infantil. La iniciativa l'ha defensada el diputat Jesús Albiol, que ha assenyalat que la llei "és per a tots i s'ha de complir", i la llei de biblioteques va establir el 2018 que els materials amb contingut de diversitat sexual familiar havien d'estar en una secció específica a les biblioteques de més de 25.000 habitants.

La portaveu adjunta del PP Laura Chuliá ha afirmat que el seu grup dona suport al compliment de la llei, en aquest cas de la llei de biblioteques i de la llei d'igualtat de les persones LGTBI, que estableixen que aquest tipus de continguts han de tindre una secció específica.

El PSPV i Compromís defensen la llibertat dels bibliotecaris

Per la seua banda, el socialista José Chulvi ha argumentat el vot en contra del seu grup pel fet que aquestes qüestions haurien de quedar-se en l'àmbit professional dels bibliotecaris, els garants que aquests espais estiguen adaptats a la legalitat i gràcies a la faena dels quals les biblioteques són un lloc "plural, obert a totes les sensibilitats i on es respecta la llei". A més, ha retret al PP que assumisca "els postulats de l'extrema dreta".

Així mateix, la diputada de Compromís Verónica Ruiz ha qualificat "d’autèntic despropòsit" que es vulga fer prevaldre "una opinió plena de prejuís per damunt del criteri professional" dels professionals de les biblioteques, la labor dels quals ha d'estar "lliure de qualsevol biaix polític", i per això han votat en contra.

També et pot interessar

stats