El PP titla de "perversitat extraordinària” els esborranys de la llei Celaá
Aquest dimarts han arribat a les comunitats autònomes els esborranys que marcaran els ensenyaments minims de les diferents fases educatives (infantil, primària, ESO i batxillerat)
La llei Celaá, des de l'aprovació al Senat el desembre de 2020, continua avançant, acabant de perfilar-se i fent parlar. Quedarà implantada a les escoles quan s'elaboren i autoritzen els denominats reials decrets de currículum bàsic o ensenyaments mínims, és a dir, aquells que determinen la manera específica d'impartir les assignatures de les diferents fases educatives (infantil, primària, ESO i batxillerat).
Aquest dimarts el govern ha fet pública la proposta educativa que consta en l'esborrany del projecte de reial decret pel qual s'estableix l'ordenació i els ensenyaments mínims de la educació no universitària, la que afecta infantil, primària i secundària. Segons confirma Europa Press, les autonomies ja han rebut diversos esborranys d'aquests decrets que el Ministeri d'Educació ha emés, juntament amb diversos annexos. En els quals el govern, segons les mateixes fonts, ha proposat a les comunitats autònomes promoure en l'educació primària la igualtat de gènere, l'educació per a la pau, l'educació per al consum responsable, el desenvolupament sostenible i l'educació per a la salut, inclosa l'afectivosexual.
Alguns dels aspectes més polèmics
De la llei Celaá, un dels aspectes més polèmics és el referent a l’educació en les etapes d’infantil i primària. Respecte del tram d'educació Infantil de 0 a 6 anys, com arreplega en el seu portal web el Ministeri d’Educació i Formació Profesional, la "intervenció educativa ha d'afavorir el descobriment personal de la sexualitat i la construcció de gènere" basant-se en "experimentació i jocs".
El president del Partit Popular, Pablo Casado, davant del "rebuig" d'un pacte educatiu per part de l'executiu de Pedro Sánchez, ha assegurat a través del seu compte de Twitter que, si arriba al govern, aprovarà una llei que garantisca una inspecció contra l'adoctrinament i la unitat estatal amb un MIR educatiu, entre altres mesures.
D'una "perversitat extraordinària"
També la portaveu d'educació del Grup Popular en el Congrés, Sandra Moneo, ha fet declaracions en aquest sentit i ha titlat d'una "perversitat extraordinària" el desenvolupament dels currículums escolars que està perfilant el Ministeri d'Educació. Per això ha demanat a la titular, Pilar Alegría, que derogue l'última reforma educativa, la Lomloe.
Moneo, en declaracions després de conéixer-se els projectes de reial decret dels currículums per a l'educació infantil i primària -que desenvolupen l'articulat de la Lomloe-, ha afirmat que no es persegueix la millora de la qualitat del sistema educatiu, sinó que "el que amaga és l'interés del govern d'apropiar-se de l'educació, d'introduir la ideologia a l'aula". A més -ha dit- es pretén "despullar els pares de la responsabilitat de l'educació dels fills, del nostre dret constitucional al fet que reben la formació religiosa i moral de conformitat amb les nostres conviccions, com recull l'article 27 de la Constitució”.