La possible vacunació dels adolescents a la tardor dona tranquil·litat al professorat i a les famílies

Des de Fampa València valoren "amb prudència" l'anunci de Darias de vacunar els estudiants d'entre 12 i 15 anys abans de l'hivern

La vacunació dels estudiants d'entre 12 i 17 anys tranquil·litza el professorat i les famílies / À Punt NTC

Després de que la ministra d’Educació, Carolina Darias, avançara en una roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut que els adolescents d'entre 12 i 15 anys puguen ser vacunats contra la Covid-19 abans que s'inicie el curs escolar 2021-2022, la comunitat educativa s’ha mostrat a favor de la mesura i la consideren “un gran pas avant”.

Així ho ha manifestat Marc Candela, coordinador sindical de l'Stepv,  que assegura que "la vacunació de l'alumnat serà un plus de tranquil·litat per al professorat”, un col·lectiu que també estarà completament vacunat si les previsions es compleixen. Segons Candela, “serà un pas més cap a la normalitat que volem en la societat en general i en les aules en particular". 

També Rubén Pacheco, president de Fampa València, s’ha mostrat a favor de la vacunació en adolescents i ha dit que queden a l’espera de les notificacions de Sanitat. "El que voldríem és que fora al més prompte possible, però sempre tenint en compte que el criteri sanitari és el que mana, el que ha de posar els temps i les formes en què tot això s'ha de desenvolupar", ha raonat amb un equip d’À Punt Notícies.

Mesures de prevenció

Tot i l’avanç en la vacunació, des del Ministeri ja s’han establit unes mesures de prevenció del coronavirus de cara al pròxim curs, entre les quals es manté la distància de seguretat, l’ús de mascareta i els grups bambolla.

També et pot interessar

stats