Normes per al curs escolar 2021-2022

La mascareta continua sent obligatòria i es mantenen els grups bambolla, però amb modificacions

Normes per al curs escolar 2021-2022

Arriba la fi del curs escolar amb la vista posada en el que ve, que comença el 8 de setembre i estarà marcat per l'avanç de la vacunació i la disminució de contagis. Així i tot, es manté l'obligatorietat de l’ús de la mascareta.

També es mantenen els grups bambolla, però amb certes diferències: es disminueix la distància obligada de seguretat i, per tant, s’incrementa la ràtio. Ara a les aules podrà haver-hi 25 alumnes, el màxim permés per la normativa. Aquesta mesura preocupa el professorat, que ja demanava una disminució de la ràtio abans de l’arribada de la pandèmia per poder oferir una atenció més personalitzada a l’alumnat. Així ho ha expressat Marc Candela del sindicat STEPV en declaracions en À Punt. 

Una altra novetat és que es permetrà al professorat especialitzat i al personal de suport l’entrada a les aules dels grups de convivència estable. És una mesura que la Conselleria d'Educació justifica per la immunització del professorat i que les associacions de pares i mares aproven perquè, segons explica Rubén Pacheco de la Fampa, es perd qualitat d’ensenyament si aquest professorat no pot accedir a les aules. 

Pel que fa als instituts, Educació aposta per la presencialitat, i obri la porta al fet que si hi ha centres que no tenen prou espai es puga fer classe en horari de vesprada. Però aquesta opció que planteja dubtes com ara si s’aplicarà a tots els centres, o si serà de compliment obligatori o voluntària, explica Pacheco. 

Això sí, una cosa en la que coincideixen tant les associacions de pares i mares com les de docents és que cal mantindre el professorat de reforç que s’ha contractat durant la pandèmia per tal de garantir la qualitat educativa. 

També et pot interessar

stats