Els positius en covid, sense dret a examinar-se en les proves MIR

El Ministeri de Sanitat ha indignat els opositors per no haver planificat una alternativa que permeta a les persones contagiades de covid presentar-se als exàmens d'aquest dissabte

Opositors i opositores s'examinen de les proves MIR a una aulari de la Universitat de València
Opositors i opositores s'examinen de les proves MIR a un aulari de la Universitat de València / Sabina Garcés

Els graduats i les graduades en matèria sanitària de tot Espanya tenen aquest dissabte 29 marcat en el calendari des de fa mesos. A les 16:00 hores comencen les proves MIR, uns exàmens on està en joc el futur dels opositors i opositores, que tants esforços i hores d'estudi han dedicat.

Però no tots els aspirants es presenten en igualtat de condicions. Aquelles persones que hagen donat positiu en covid no hi podran assistir i hauran de fer les proves l'any vinent, segons ha establit el Ministeri de Sanitat.

La mesura ha despertat el malestar del col·lectiu sanitari, que ha criticat que Sanitat no haja elaborat un pla perquè els aspirants amb covid puguen presentar-se en aquesta convocatòria i, com a conseqüència, hagen d'esperar un any complet.

Per a la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM), aquesta decisió espenta els opositors amb dubtes de contagi a no fer-se el test per a poder assistir a l'examen, "posant en risc la resta d'aspirants".

Les solucions passarien per destinar un espai específic per a les persones contagiades o programar una pròxima data d'examen sols per a elles.

1.008 places a la Comunitat Valenciana

L'examen, popularment conegut com a MIR (metge intern resident), també inclou les especialitats de Farmàcia, Psicologia i Infermeria, entre altres, el que s'anomena formació sanitària especialitzada (FSE). En total, hi ha 13.059 aspirants de tot Espanya per a 10.634 places, de les quals 1.008 són a la Comunitat Valenciana.

Com a mesura de seguretat, s'ha establit una arribada escalonada dels aspirants en dos torns per a minimitzar el contacte. El primer grup haurà d'estar a les 15:00 hores als centres on es fan les proves, mentre que el segon arribarà a les 15:20. A la Comunitat Valenciana els exàmens els fan a la Universitat d'Alacant i a la Universitat de València.

També et pot interessar

stats