L’UJI és la universitat espanyola amb millors resultats en les proves MIR de 2018

61 Dels 72 estudiants del Grau de Medicina que s'han presentat a l'examen MIR han aconseguit plaça.

Primera promoció de graduats en Medicina de l'UJI
Primera promoció de graduats en Medicina de l'UJI / Damián Llorens

La Universitat Jaume I de Castelló és la universitat d'Espanya que ha aconseguit els millors resultats en les proves d'accés a Metge Intern Resident (MIR) de 2018, segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat.

61 Dels 72 estudiants del Grau de Medicina de la universitat castellonenca que s'han presentat a l'examen MIR han aconseguit plaça, fet que representa un 84,72%. 

A més, l’UJI és la tercera universitat pel que fa al nombre d'aprovats en el MIR, ja que 71 dels 72 alumnes examinats han superat la nota de tall, la qual cosa suposa una taxa d'aprovats del 98,6%.

Així mateix, en la primera promoció de graduats en Medicina de la universitat castellonenca, un dels seus alumnes, José Antonio Sorolla Romero, ha obtingut la 19a millor qualificació en la prova.

El degà de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, Rafa Ballester, ha mostrat la seua satisfacció pels "excel·lents" resultats que ha obtingut aquesta primera promoció, que col·loca l’UJI en el primer lloc a nivell nacional, "sobretot tenint en compte que aquests estudis van nàixer en la pitjor època, en plena crisi i amb molta escassesa de recursos".

Tot i això, Ballester ha reivindicat més recursos per a la Facultat de Ciències de la Salut. "La Generalitat Valenciana ha de ser conscient que mereix la pena apostar per aquesta facultat i per aquests estudis", ha assenyalat. Segons el degà, s'ha fet molt amb molt pocs recursos i "necessitem més finançament per a poder-ho sostindre, per a finalitzar l'edifici de la facultat i per a poder dotar-nos dels recursos humans imprescindibles".

També et pot interessar

stats