Els positius en covid augmenten un 45% en una setmana

Ximo Puig es mostra "preocupat" per l'augment de casos i hospitalitzacions, i demana prudència a la ciutadania

Preocupació per l'augment de casos covid en la setena onada / À Punt NTC

Els centres de salut comencen a tornar a saturar-se per les conseqüències d'aquesta setena onada de covid, coneguda com a onada fantasma. En sols una setmana els casos han crescut un 45%, i aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en comunicava quasi 9.000 nous casos, 3.775 d'ells en persones majors de seixanta anys.

Tanmateix, els centres de salut atenen cada vegada gent més jove i ho fan en una temporada complicada, on la falta de personal és patent, bé perquè estan de vacances o bé perquè estan de baixa, ja que per als sanitaris que donen positiu en covid la baixa és obligatòria. Amb això, la llista d'espera augmenta i les consultes ja estan al límit.

Per altra banda, també creix la pressió hospitalària. Actualment hi ha 933 persones ingressades per covid, 87 més en només tres dies. A les UCI són 42, set més que dimarts passat.

Una situació que ha deixat díhuit víctimes en l'última setmana, totes majors de seixanta anys. Solen ser persones amb una salut fràgil, algunes d'elles no vacunades i altres a qui la vacuna no ha fet efecte, perquè no tenen un sistema immunitari concorde.

No obstant això, la resposta immunitària està funcionant i fa que aquestes variants siguen molt més lleus del que ho eren fins fa poc. Això no evitarà, però, que amb cada nova hi haja una nova onada més o menys intensa, com passa cada any amb la grip.

Ximo Puig fa una crida a la prudència

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat "preocupat" davant de l'augment de contagis i hospitalitzacions per coronavirus detectat en les últimes setmanes. Per això ha fet una crida a la ciutadania per a "tornar a ser més prudents" i ha aconsellat usar la mascareta en aglomeracions i espais on no hi haja ventilació.

En declaracions als mitjans aquest dissabte a Quart de Poblet (Horta Sud), on ha participat en l'acte del Centenari de l'Agrupació Socialista Local, Puig ha instat a ser conscients que, a pesar que "estem superant" la pandèmia i que hi ha moltes menys persones a les UCI, la pressió hospitalària està incrementant.

Encara que el cap del Consell ha reconegut que les xifres de contagis i hospitalitzacions van en augment, ha remarcat que estan "molt lluny de les dades d'altres onades i la situació als hospitals és molt diferent". No obstant això, ha apuntat que, a mesura que creixen els contagis, també creixen les hospitalitzacions i l'ocupació de les UCI.

També et pot interessar

stats