El portaveu de la família de Marta Calvo: “La sentència és un insult per a les víctimes i la ciutadania”

El psicòleg Mariano Navarro denuncia que s’haja desestimat la condemna per danys morals a les famílies de les víctimes

El psicòleg Mariano Navarro i la mare de Marta Calvo, Marisol Burón
El psicòleg Mariano Navarro i la mare de Marta Calvo, Marisol Burón / Jorge Gil (Europa Press)

“Com és possible que no es considere un dany moral que un assassí oculte el parador del cos de la víctima durant tres anys? Cal arribar al punt que les persones visquen una experiència traumàtica com aquesta perquè demostren un poc d’empatia?”

Així de contundent s’ha expressat el psicòleg i portaveu de la família de Marta Calvo, Mariano Navarro, en una roda de premsa convocada hores després de conéixer la sentència contra Jorge Ignacio Palma, a qui es condemna a 159 anys de presó i que evita, per tant, la presó permanent revisable.  

Navarro posa en dubte no només els anys de presó, sinó que també s’haja desestimat la condemna per danys morals als familiars de les víctimes: “és un insult molt greu per a totes les famílies”, ha dit. 

El portaveu ha assegurat que la sentència de la magistrada redactora Clara Bayarri que s’ha fet pública aquest dijous “no té res a veure” amb el veredicte de culpabilitat que va acordar el jurat popular. “La jutgessa pren la llei de manera literal i estem en desacord. Considera que J. I. Palma no té antecedents quan Marta Calvo és la tercera víctima mortal. Amb aquesta sentència, la vida de persones corre perill”.

Bayarri entén que no es poden aplicar les penes de presó permanent revisable perquè no hi concorren els supòsits que estableix l'article 140 del Codi Penal. Entén que aquest només pot activar-se si la persona ha rebut condemna ferma "amb anterioritat" per fets similars, cosa que, apunta, no ha passat en el cas de Palma. 

Marisol Burón: “No descansaré fins que se li aplique la presó permanent revisable”

En la roda de premsa també ha intervingut la mare de Marta Calvo, Marisol Burón, que ha reiterat que els seus advocats ja treballen per a recórrer la sentència, així com els de les altres dues víctimes mortals. “Palma està en la presó amb una condemna que no és exemplar”, ha valorat. 

Burón ha assegurat que no descansarà fins que a l’acusat se li aplique la condemna de presó permanent revisable, tal com demanaven a l’inici del juí: “he lluitat perquè aquesta persona no puga eixir de la presó”. Així mateix, ha demanat una modificació imminent de l'article 140 del Codi Penal perquè també es considere com agreujant l’ocultament intencionat del cos de la víctima. 

“Fem una crida pública a tots els grups polítics que busquen la modificació del Codi Penal i demanem també la mobilització de la societat. No ho aconseguirem si no eixim al carrer junts”, ha afirmat. 

També et pot interessar