La mare de Marta Calvo recorrerà : "La sentència és un altre colp psicològic"

Marisol Burón critica que no s'haja condemnat Jorge Ignacio Palma a presó permanent revisable i anticipa un recurs a la sentència dels seus advocats

La mare de Marta Calvo, Marisol Burón, atén els serveis informatius d'À Punt

La sentència del cas Jorge Ignacio Palma no convenç les acusacions. Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, ha anunciat que els seus advocats recorreran contra la condemna de prop de 160 anys a Jorge Ignacio Palma, assassí de la seua filla i d'altres dues dones, per considerar-la insatisfactòria.

Burón admet sentir-se "impotent" per una decisió que segons ha explicat als micròfons d'À Punt no esperava. "És un altre colp psicològic" ha dit en una primera entrevista, en aquest cas a l'agència Efe. La mare de Calvo lamenta que la jutgessa no haja dictat una condemna de presó permanent revisable per al processat, que esperava en "almenys un dels tres casos d'assassinat".

La mare de la jove d'Estivella també ha incidit en el fet que es condemna amb idèntiques penes els assassinats de tres dones, quan el cos de la seua filla encara no ha aparegut i el processat assegurara que l'havia esquarterat. "No hi ha dret a això, no és el que vull per a la meua filla. Amb una condemna de 160 anys de presó n'estarà uns quaranta tancat, però no és el que vull; jo vull [que hi estiga] per allò que he lluitat perquè crec que és la meua filla i la resta de víctimes es mereix".

"No sé aquesta jutgessa en què pensa. Si es posara una mica en la meua pell..." s'ha lamentat Burón que assegura que "la sentència ha sigut un colp molt fort, una altra batacada psicològica". En declaracions a À Punt la mare de Marta Calvo preveu que patirà "un afonament" si bé creu que tindrà forces per a continuar defenent la filla. "Això és remuntar cada dia i quan t'arriba un colp així, tornes a caure. Morir i reviure. Aquesta serà la vida", ha explicat.

Burón, que oferirà una roda de premsa en la vesprada d'aquest dijous amb els seus advocats, per a donar els detalls del recurs, ha anticipat la voluntat "d'arribar on s'haja d'arribar".

Navarro: "Discrepem de la interpretació de l'article sobre la presó permanent"

També recorrerà contra la decisió judicial Juan Carlos Navarro, el representat legal de sis de les set supervivents de Palma. L'advocat s'ha felicitat pel fet que la sentència arreplegue tots els delictes que sol·licitaven les acusacions, però discrepa de la interpretació que ha fet la magistrada respecte de l'article 140 del Codi Penal per a no aplicar de la presó permanent continuada.

Per a Navarro el problema no és de la jutgessa sinó de la redacció del supòsit de l'article, que condiciona aquest tipus penal al fet que l'acusat "haguera estat" condemnat prèviament d'una índole similar. La jutgessa ho entén com una condemna ferma, mentre l'acusació creu que es pot interpretar com una acció anterior en el temps. Segons l'advocat, "la literalitat de l'article és ambigua i problemàtica" i com que la jurisprudència és escassa, considera necessari que l'aclarisca una instància judicial superior.

També et pot interessar

stats