Els polítics feliciten la selecció femenina de futbol després de guanyar el Mundial

La Casa del Rei, Mazón, Sánchez o Obama feliciten la selecció i Yolanda Díaz proposa que Espanya aspire a acollir el Mundial del 2031

La selecció espanyola celebra la victòria
La selecció espanyola celebra la victòria / Zac Goodwin/PA Wire/dpa

Polítics valencians com el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i representants estatals com la Casa del Rei, han felicitat aquest diumenge a través de les seues xarxes socials la selecció femenina de futbol després de guanyar el Mundial 2023 en imposar-se a Anglaterra en la final celebrada a Austràlia.

La Casa del Rei ha sigut una de les primeres institucions a felicitar la selecció espanyola. "Campiones!! Campiones!! Campiones del món!! Sou les millors jugadores de futbol del món. Això és futbol i és història! Gràcies, selecció, per fer vibrar tot Espanya", han assenyalat en xarxes socials.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, també ha felicitat la selecció espanyola, assegurant que han "fet història". "Sou un orgull. Sou referents. Sou molt grans. Enhorabona, selecció!", ha escrit.

Per la seua banda, la vicepresidenta en funcions, Yolanda Díaz, ha assegurat que el que ha aconseguit hui la selecció en la Copa Mundial Femenina de la FIFA "és històric. Gràcies pel vostre esforç, el vostre treball, el vostre talent. Sou referents i un enorme orgull per al nostre país". A més, ha interpel·lat Sánchez per a "aspirar a acollir el Mundial del 2031", "tenim a les millors jugadores i tot un país que vol situar l'esport femení al mateix nivell que el masculí", ha conclòs.

A casa nostra, Mazón ha destacat la "disciplina i l'esforç" que hi ha "darrere d'aquest triomf" de les jugadores espanyoles. "Gràcies pel que representeu per a les futbolistes que venen", ha indicat el cap del Consell en el seu compte de Twitter, a més de mostrar-se "molt orgullós", especialment de les valencianes que formen part de la selecció de futbol femení.

Per la seua banda, el vicepresident i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, que ha viatjat a Austràlia per a acudir al partit, ha traslladat la seua enhorabona a través de les xarxes socials: "La magnífica selecció de futbol femenina ja és campiona del món", ha assenyalat.

Ambdós s'han mostrat orgullosos de les dues valencianes que formen part de la selecció, Enith Salón i Ivana Andrés.

La repercussió de la victòria ha traspassat les fronteres i, fins i tot, Barack Obama, expresident dels Estats Units, ha felicitat la selecció espanyola per conquistar el primer mundial de futbol femení de la seua història. "Felicitats a Espanya pel seu primer Mundial! Els Estats Units estarem ahí a la pròxima".

També et pot interessar

stats