La política marca la Santa Faç
La renovació de l'alcaldia d'Alacant i la lluita contra el macrobotellot marquen la romeria de la Santa Faç.
Hui, 537 anys després, el pelegrins han tornat a recórrer el camí cap a la Santa Faç. Ho fan cada any el segon dijous després de Dijous Sant. Més de 200.000 persones han eixit a les huit i quart del matí des de la cocatedral de Sant Nicolau d'Alacant amb la brusa negra, el mocador al coll i la canya de romeu a la mà. A peu han fet els huit quilòmetres que porten fins al llogaret de la santa Faç, on es conserva la relíquia. Segons la tradició, es tracta d'un dels plecs del sudari que va utilitzar la Verònica per a eixugar la cara -faç- de Jesús camí del calvari. És una de les tres relíquies que reconeix el Vaticà, però sobretot és un símbol de devoció per als alacantins. La de hui és una cita de fervor i de festa, però també s'ha convertit en una cita política.
Cita política a la Santa Faç
A la romeria de la Santa Faç han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d'Economia, Rafael Climent, el president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, la presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, i Eva Montesinos, l'alcaldessa accidental d'Alacant després de la dimissió de Gabriel Echávarri, entre altres càrrecs autonòmics i locals.
Enguany la romeria ha estat marcada per la incertesa en la renovació de l'alcaldia d'Alacant. A Eva Montesinos encara li falta un vot per a aconseguir els 15 que necessita per a ser investida alcaldessa i el temps s'esgota. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la unitat política i ha demanat estabilitat per a recuperar la normalitat a l'Ajuntament davant d'un any decisiu.