La policia rescata 16 gossos que vivien en condicions lamentables a Alacant

La regidora de Protecció Animal informa que vivien en una nau del polígon del Pla de la Vallonga en una situació de maltracte.

Els animals estaven en una nau del polígon industrial Pla de la Vallonga d'Alacant
Els animals estaven en una nau del polígon industrial Pla de la Vallonga d'Alacant

La Unitat Canina de la Policia Local d'Alacant ha rescatat 16 gossos que es trobaven en unes condicions penoses en una nau del polígon industrial del Pla de la Vallonga. Es tracta de 12 gossos adults i quatre cadells lactants. La intervenció s'ha efectuat arran de la denúncia d'una veïna. La regidora de Protecció Animal, Marisa Gayo, ha informat que la majoria són gossos de caça, bretons i bracs. Segons ha dit, "alguns tenen deformacions i monyons i estan plens de puces i caparres".

La regidora ha dit que estaven en unes condicions lamentables, vivint entre ferralla, fem i malesa. Uns fets que podrien constituir un delicte de maltractament animal, contemplat en el Codi Penal.

Els gossos vivien en unes condicions lamentables, envoltants de brutícia, plens de puces i caparres

La Policia Local va poder localitzar l'amo d'un dels gossos gràcies al xip que portava. Es tracta d'un veí de Santa Pola que va confirmar que l'animal era seu. Els agents van traslladar els animals a la gossera de la Protectora d'Alacant i s'hi ha obert una investigació.

També et pot interessar

stats