La Policia Local de València posa sis multes en dos dies per banyar-se a les fonts del Parc Central

El regidor de l'Àrea de Parcs, Jardins i Espais Naturals, Juan Carlos Caballero, ha recordat que són elements ornamentals i no piscines

Cartell de prohibició del bany en una font ornamental del Parc Central
Cartell de prohibició del bany en una font ornamental del Parc Central / Ajuntament de València

La Policia Local de València ha proposat sis multes en dos dies per fer servir les fonts del Parc Central per al bany: tres van dirigides a persones que han entrat a l’aigua aquest dimecres i altres tres dijous, per deixar entrar els seus gossos solts dins de la font. 

L'Ajuntament de València va anunciar el dimarts un reforç de la vigilància per a evitar el bany en les fonts d'aquesta zona i ha instal·lat nova senyalística per a recordar que aquesta activitat pot suposar multes de fins a 750 euros. La finalitat és evitar que puguen repetir-se intoxicacions com les ocorregudes aquest estiu

En dates recents, deu xiquets han patit intoxicacions de caràcter lleu per la presència d’un protozou. El dilluns, la Conselleria de Sanitat va informar que les anàlisis de l'aigua havien llançat un resultat negatiu en la presència d’aquest protozou i el consistori va tornar a omplir les làmines d'aigua i a posar en funcionament les fonts.

El regidor de l'Àrea de Parcs, Jardins i Espais Naturals, Juan Carlos Caballero, ha recordat que “les fonts ornamentals no són piscines i, encara que la cloració i la neteja es realitzen, hi ha una ordenança a complir: no es pot prendre el bany en aquestes fonts”.

També et pot interessar

stats