La Policia investiga el pirateig a comptes de Twitter de diversos ajuntaments
Els comptes d'aquesta xarxa social dels consistoris de València, Pamplona i Albacete han sigut hackejats.
La Unitat de Recerca Tecnològica de la Policia Nacional analitza l'origen del pirateig que han patit els comptes de Twitter dels Ajuntaments de València, Albacete i Pamplona.
Al marge de les denúncies presentades, s'investiguen totes les incidències similars que s'han registrat per la similitud que tenen.
La suplantació d'identitat, mecanisme usat
Una astúcia basada en l'abús de la confiança, mitjançant la suplantanció d'identitat, ha sigut el mecanisme a través del qual s'ha piratejat el compte de Twitter de l'Ajuntament de València. Una acció que, tanmateix, no va suposar cap perill per a la informació més sensible o protegida. Així ho ha assenyalat en Les notícies del matí Alejandro Aliaga, mànager en ciberseguretat d'una entitat bancària.
"Els atacants van enviar missatges com si foren de Twitter, que van enganyar el community manager", ha indicat l'expert. Una fórmula que diu que també s'ha usat per a hackejar els comptes dels ajuntaments de Pamplona i d'Albacete. Sobre si les institucions haurien de prendre més mesures per a protegir-se en internet, Aliaga creu que "malgrat que la seguretat 100% no existeix en la xarxa, s’hi prenen moltes mesures per a garantir-la".
A pesar d'això, recomana que s'augmente la formació del personal de les administracions públiques en aquesta matèria, especialment per a previndre situacions com les que han ocorregut en els consistoris de València, Pamplona i Albacete. "De vegades s'ataca la confiança de les persones, per la qual cosa cal estar previnguts", ha comentat. Així mateix, l'expert ha assegurat que hui en dia es treballa de valent per a lluitar contra el cibercrim, malgrat que "controlar internet és molt complicat".