La Policia d'Alacant desallotja 23 festes il·legals i 7 botellots la nit de dissabte

La imatge de turistes francesos de festa a Madrid sense respectar les mesures anti-Covid genera polèmica a les xarxes.

Una de les festes il·legals intervingudes
Una de les festes il·legals intervingudes / Policia Local d'Alacant

La Policia Local d’Alacant ha desallotjat la nit del dissabte un total de 22 festes il·legals en domicilis particulars i 7 botellots, i ha sancionat 139 persones per no complir amb les mesures contra la Covid-19. 

A més, també ha intervingut i desmantellat una festa dins d'un local d'oci on es trobaven 30 persones sense mascareta, consumint alcohol, fumant i ballant. El propietari i organitzador de la festa s'enfronta a una multa d'entre 30.000 i 60.000 euros i a una possible suspensió o prohibició de l'activitat. Una trentena de joves han sigut denunciats.

Els agents també han denunciat altres 32 joves que consumien alcohol en diversos botellots al parc de l'Ereta, als castells de Sant Ferran i Santa Bàrbera, al cap d'Horta, al camí del Far, a les cales i al centre històric de la ciutat.

Les actuacions s’emmarquen en l’operació Setmana Santa, un dispositiu especial per a garantir que a la ciutat es respecten les mesures establertes en l’estat d’alarma per a lluitar contra la pandèmia. 

Com cada cap de setmana després que les forces policials intervinguen en festes o botellots il·legals, el regidor de Seguretat, José Ramón González, ha fet una crida a la responsabilitat dels alacantins i alacantines més joves. “Hem de lluitar per a evitar una quarta onada en Setmana Santa”, ha remarcat González, que ha retret que “tots els caps de setmana” es posa en risc la salut de la població amb aquestes accions tan irresponsables.

Les festes il·legals a Madrid encenen les xarxes

Les imatges de turistes, majoritàriament francesos, de festa als carrers de Madrid sense respectar les mesures anti-Covid han encés les xarxes socials. Hi ha veus que denuncien un presumpte greuge comparatiu entre les mesures aplicades als ciutadans d’altres països europeus i les que afecten els espanyols i que critiquen durament les fotografies i vídeos de jovenalla gal·la consumint alcohol i sense respectar les distàncies de seguretat. 

Madrid s’ha convertit en la primera destinació hotelera a tot l’estat arran de la pandèmia, un fet que està en el centre del debat polític al marc de la precampanya de les eleccions autonòmiques madrilenyes del 4 de maig i amb la xifra de contagis per cada 100.000 més alta de totes les comunitats autònomes.  

També et pot interessar

stats