La Policia aborda en ple oceà Atlàntic un narcoveler amb 1.500 quilos de cocaïna

En una operació conjunta amb l'Armada els agents han detingut els quatre tripulants de la nau

Imatge de l'interior del veler amb els fardells
Imatge de l'interior del veler amb els fardells / Policia Nacional

La Policia Nacional, en col·laboració amb l'Armada, ha abordat un veler que es dirigia a les costes espanyoles amb cinquanta fardells que contenien 1.500 quilos de cocaïna, en una operació en la qual han sigut detinguts els quatre tripulants i s'ha procedit a afonar l'embarcació en ple oceà Atlàntic.

Es tracta de la sisena embarcació intervinguda a organitzacions criminals de l'Est, consolidades com les líders en el tràfic de drogues per via marítima, segons destaca aquest dilluns la Policia Nacional, que ha confiscat tretze tones de cocaïna fins ara enguany.

Les investigacions sobre el vaixell es van iniciar a principis de 2022 quan els agents van rebre informació sobre persones que anaven a utilitzar Espanya com a punt logístic per a dur a terme una gran operació de cocaïna.

Amb l'avanç de la investigació, els agents van detectar en un port d'Alacant el veler que anava a ser usat per l'organització, i van identificar plenament als seus tripulants. L'embarcació, que afirmava tindre bandera dels Estats Units, va navegar fins a Tenerife, on va recalar facilitant dades falses i canviant la seua bandera per la de Bulgària.

En un primer moment els investigats es van desplaçar des de Tenerife fins a Amèrica del Sud, van arribar al Brasil, on van haver de reparar l'embarcació per a poder navegar fins al Carib. A la fi del passat mes d'abril, una vegada que van acabar de condicionar el veler, van navegar des de l'illa de Saint Lucia cap al sud amb la finalitat de rebre la mercaderia il·lícita que s'havia acordat transportar fins a Espanya.

Una vegada carregats els cinquanta fardells de cocaïna, l'embarcació va iniciar rumb a Espanya fent front a les difícils condicions de l'oceà Atlàntic i esmenant els diferents problemes mecànics que van anar sorgint.

A la fi de maig es va fer un operatiu marítim conjunt entre la Policia Nacional i l'Armada que va finalitzar amb l'abordatge del veler a més de mil milles nàutiques d'Espanya.

Els agents van detindre als quatre tripulants de l'embarcació —d'origen búlgar, francés i suec— i van localitzar cinaquanta fardells que els investigats no van poder ocultar en l'estructura de l'embarcació.

Així mateix, es va procedir a afonar l'embarcació en ple Atlàntic a causa del mal estat en què es trobava i el perill que comportava per a les persones que es trobaven a bord.

Es tracta d'una operació internacional —coordinada per la Fiscalia Especial Antidroga— que ha comptat amb la col·laboració de l'agència britànica NCA, les autoritats americanes i italianes, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco) i el Centre d'Anàlisi i Operacions Marítimes en matèria de Narcotràfic (MOC-N), amb seu a Lisboa.

També et pot interessar

stats