Pobles de la Vall d'Albaida i la Safor reclamen un servei de transport públic

Per arribar a l'Hospital de Gandia, el veïnat generalment envellit dels pobles xicotets d'aquestes comarques depén de l'ajuda dels altres

L'hospital se situa a una distància que varia entre 20 i 30 quilòmetres d'aquests pobles / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'abril 2023 - 17:48 Actualitzat: 24 d'abril 2023 - 18:55

Montitxelvo, el Ràfol de Salem o Rugat són tres dels tretze pobles de les comarques de la Vall d'Albaida i la Safor que demanen un servei de transport públic perquè les persones majors, la gran part de la població, puga arribar a l'Hospital de Gandia sense dependre de familiars o amics que tinguen la possibilitat d'acostar-los-hi.

Cada mes, vora 200 persones necessiten desplaçar-se fins a l'hospital, que es troba a una distància que varia entre els 20 i els 30 quilòmetres. La solució per a l'alcalde de Montitxelvo, Jesús Bataller, seria el transport públic a demanda que "mitjançant un whatsapp o una telefonada, acudiria el dia en concret".

La conselleria de Mobilitat no ha inclòs de moment la petició en l'agenda, que si arribara a bon port ajudaria a evitar la pèrdua constant d'habitants en aquests municipis en risc de despoblament.

La Conselleria estudia com donar el servei 

Per la seua banda, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat deixa clar que entenen la queixa dels municipis i assegura que els tècnics del departament estudien la manera més efectiva per a donar servei a aquests pobles. Territori també explica que aquest tema el van tractar en una reunió amb els municipis afectats per la reivindicació.

D'altra banda, recorden igualment que la Conselleria va posar en marxa el 2022 el programa de transport a la demanda per als municipis de menys de 5.000 habitants i que permet sol·licitar el servei sempre que es complisquen els criteris marcats.

També et pot interessar

stats