Els pobles del Comtat reclamen el servei de pediatria

Alcosser de Planes, l'Orxa, Gaianes i Beniarrés estan any i mig sense atenció mèdica per als menors.

VÍDEO | Els pobles del Comtat reclamen el servei de pediatria

Quatre localitats del Comtat s'han unit per a reclamar servei de pediatria, almenys una vegada a la setmana. Una reivindicació que fan després d’any i mig sense aquest servei sanitari, fonamental per als vora 60 xiquets que viuen a la zona.

La necessitat de tindre un professional sanitari per als menors s'ha incrementat en els últims anys, quan moltes famílies s'han establit en aquests pobles d'interior. A Alcosser de Planes no hi havia xiquets, i des de fa un any n'hi ha una quinzena. A l'Orxa, entre 2019 i 2020 n'han nascut una desena, mentre que Gaianes i Beniarrés tenen vora 60 menors entre el veïnat. Per això, aquests municipis veuen indispensable un servei de pediatria.

A més, un altre dels serveis sanitaris que reclamen és el d’una unitat d'hospitalització a domicili, que permeta atendre les persones majors sense eixir de casa. Creuen que aquest servei beneficiaria no sols els mateixos pacients i les famílies, sinó també l'Hospital d'Alcoi, que es descongestionaria.

Les administracions locals afectades adverteixen que l'educació i la sanitat són serveis fonamentals per a evitar el despoblament d’aquests municipis del Comtat que, encara que molt poc a poc, ara recuperen població.

També et pot interessar

stats