La població espanyola resident a l'estranger augmenta el 2018 fins a 2,5 milions

El continent amb més persones inscrites és l'americà, amb un 61%, seguit per Europa i un anecdòtic 3,6% per a la resta del món.

Les inscripcions de dones que viuen fora de les fronteres espanyoles supera la de dels homes
Les inscripcions de dones que viuen fora de les fronteres espanyoles supera la de dels homes / Arxiu

El nombre de persones amb nacionalitat espanyola que resideixen a l'estranger va pujar fins a 2.545.729 l’1 de gener del 2019, segons les dades del padró publicat aquest 20 de març per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La xifra suposa un increment del 2,5% respecte de les dades del 2018, amb un total de 62.921 inscripcions més.

El continent on hi ha més residents d’origen espanyol és l'americà, amb un 61% dels inscrits, seguit de lluny pel 35,4% d’Europa i un anecdòtic 3,6% de la resta del món. Però la destinació preferida l’any passat va ser Europa, amb 37.873; de fet, malgrat la incertesa sobre el Brexit, el Regne Unit és un any més, junt amb els Estats Units i França, un dels països on més ha augmentat la població de nacionalitat espanyola. En termes relatius, els increments més importants es van produir a Àfrica, amb un 8,5%, i Àsia, amb un 5,5%.

Les inscripcions de dones que viuen fora de les fronteres espanyoles superen les masculines en 30.429 persones. No obstant això, per continents, a Àfrica, Àsia i Oceania figuren més homes. L'enquesta reflecteix també que un terç dels nadons residents a l'estranger va nàixer a Espanya, mentre que quasi un 60% ho va fer al seu país de residència actual i la resta hi va coincidir durant una estada en altres països.

També et pot interessar

stats