Els municipis del Baix Segura i del Baix Vinalopó reprenen les classes aquest dimecres

Els municipis d'Oriola i d'Elx han comunicat oficialment el retorn a la normalitat a les aules

Imatges de les inundiacions provocades per la gota freda a la Comunitat Valenciana aquest dimarts / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de maig 2023 - 17:54 Actualitzat: 23 de maig 2023 - 21:19

Els municipis d'Oriola (Baix Segura) i d'Elx (Baix Vinalopó) han comunicat oficialment el retorn a la normalitat a les aules a partir d'aquest dimecres davant la previsió favorable de les precipitacions, que milloren a partir de les 9:00 hores. L'Ajuntament d'Elx ha demanat "prestar atenció al web, les xarxes socials i els mitjans municipals per si hi ha algun canvi al respecte". Aquest dimarts vora una trentena de localitats han suspés les classes davant les previsions de fortes tempestes.

Al llarg del dia, la pluja torrencial ha recorregut la Comunitat Valenciana de sud a nord, deixant cotxes atrapats, cases que s'han afonat i operacions postposades. A la ciutat de València, ha causat diverses retencions a les principals carreteres d’accés, segons ha informat la Direcció General de Trànsit (DGT). Els Bombers de València, de fet, han informat del rescat de dues persones en un cotxe a Torrent i d'un adult i dos menors en un altre vehicle a Catarroja (Horta Sud).

Entre els problemes a les carreteres, s’han produït complicacions en el trànsit que han afectat l’A7 a Picassent (Horta Sud), Alginet i Castelló de la Ribera (Ribera Alta); a l’A3 a Riba-roja de Túria (Camp de Túria); la V31 a Silla (Horta Sud); i l’A35 a la Font de la Figuera (Costera). L'Horta Sud acumula fins a mitjan vesprada la pluja més intensa, mentre que quasi no plou als municipis de l'Horta Nord. 

Al centre de la ciutat de València, la Policia Local ha informat d'almenys cinc encreuaments que han patit una apagada dels semàfors, el que ha obligat a regular el trànsit.

Pel que fa a la província d'Alacant, la DGT ha informat que la tempesta encara afecta l'A79 a Torrellano (Elx, Baix Vinalopó) o l'N325 a Asp (Vinalopó Mitjà).

En les últimes quatre hores, Millars (Canal de Navarrés) ha acumulat 41,8 litres per metre quadrat, seguit de Cortes de Pallars (Cofrents), amb 41,6 i de Picassent (Horta Sud), amb 39, segons la informació facilitada per Emergències de la Generalitat en el seu compte de Twitter.

La pluja afecta la campanya electoral

Les precipitacions han obligat a cancel·lar diversos actes i mítings polítics previstos per a aquesta vesprada en espais públics a cinc dies dels comicis autonòmics i locals.

També et pot interessar

stats