El Congrés tramitarà la iniciativa de regularització extraordinària de mig milió d'estrangers

Vox és l'únic partit que ha votat en contra d'aquesta iniciativa legislativa popular perquè vol "que Espanya continue sent Espanya i no el Marroc, ni Algèria, ni Nigèria, ni el Senegal"

Membres de la plataforma Regularització Ja davant del Congrés
Membres de la plataforma Regularització Ja, davant del Congrés / @regularizaciony
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 d'abril 2024 - 07:30 Actualitzat: 09 d'abril 2024 - 20:49

El ple del Congrés ha aprovat, amb l'únic vot en contra de Vox, la presa en consideració de la iniciativa legislativa popular (ILP) per a la regularització extraordinària de mig milió de persones migrants que resideixen a Espanya: una proposta que ha rebut 611.821 firmes.

El PSOE ha confirmat que secundaria que es tramite la ILP per a esmenar-la després, sense que haja detallat en quin sentit: "No jugarem ni a la barra lliure ni al tancament de fronteres", ha assenyalat el portaveu socialista, Patxi López.

També en sengles compareixences davant dels mitjans, els portaveus de Sumar i Podem han confirmat el seu vot a favor de la presa en consideració de la iniciativa, mentre que fonts d'ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG també han avançat el seu vot favorable a tramitar la proposta.

Per part seua, el portaveu de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón, ha anat més enllà i ha assenyalat que, si el Congrés finalment aprova tramitar aquesta iniciativa, la seua formació instarà la creació d'una comissió de seguiment en la qual estiguen presents els grups polítics i els ministeris involucrats en aquest procés de regularització.

Sofía Acedo, del Grup Parlamentari Popular, ha avançat que posaran el govern estatal "enfront de l'espill" i que, per això, donaran eixida a aquesta presa en consideració "perquè s'aborde amb responsabilitat". En aquest punt, ha indicat que Càritas i altres entitats "que cuiden i treballen amb els immigrants" han demanat a la formació que aborde aquesta qüestió.

Vox ha votat en contra, com havia avançat als mitjans la diputada Rocío De Meer. "Volem que Espanya continue sent Espanya i no el Marroc, ni Algèria, ni Nigèria, ni el Senegal. I això no és odi ni és xenofòbia, ni racisme, és pur sentit comú", ha assegurat la parlamentària, que ha afegit que la ILP és un "efecte crida".

Aquesta ILP es fonamenta en un text nascut el 2020 davant de "l'abandonament i l'exclusió social" patida per la població migrant "des de les polítiques posades en marxa pel govern durant la covid", que no els va permetre “empadronar-se, accedir a la sanitat o a un banc d'aliments”, expliquen des de la plataforma.

També et pot interessar

stats