La platja de les Marines de Nules es queda sense bandera blava enguany i n'hissa una alternativa

La Fundació per l’Educació Ambiental no li ha atorgat el distintiu per la construcció del mur que protegeix les casetes de primera línia de platja

BANDERA NULES
“Sense bandera blava, però amb molta dignitat. Nules, més fort que un mur” / À Punt NTC

La platja de les Marines de Nules (Plana Baixa) enguany no llueix la bandera blava, distintiu d'excel·lència dels recursos turístics i serveis de les platges, així com del respecte al medi ambient i per l’elevada qualitat de l’aigua.

El motiu pel qual la Fundació per l’Educació Ambiental (FEE) no ha atorgat enguany el distintiu és la construcció, el 2021, del mur que protegeix dels temporals les casetes que hi ha a primera línia de mar. Un mur que, segons la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient, incompleix la llei, considerant que està construït en terrenys de domini públic i que ha originat un litigi judicial entre el consistori i Costes.

Com a protesta per la manca de bandera blava a la platja de les Marines, l’Ajuntament de Nules ha col·locat enguany una bandera pròpia amb el text: “Sense bandera blava, però amb molta dignitat. Nules, més fort que un mur”.

Esta bandera oneja també a les platges de Bovalar i de l’Alcúdia, que se sumen a la reivindicació.

“Hem hissat esta bandera alternativa per la dignitat del poble de Nules i els seus veïns, perquè enguany no se’ns ha atorgat la bandera blava que ha onejat des de fa cinc anys a la platja de les Marines”, explica a À Punt NTC la regidora de platges de Nules, María José Esteban.

“Vam fer unes al·legacions i ens han contestat dient-nos que no tenim res a fer mentre no retirem el mur. I, efectivament, l’Ajuntament de Nules no el retirarà perquè és un mur de defensa per a estes casetes, que són patrimoni d’un poble”, afegeix Esteban.

Amb tot, les banderes de Qualitur, que atorga la Conselleria de Turisme com a reconeixement de qualitat i gestió ambiental, sí que onegen a les platges de les Marines, Bovala i l’Alcúdia.

També et pot interessar

stats