La platja de Gandia dona el tret d'eixida a la campanya d'estiu de la loteria de Nadal

La costa valenciana, una de les destinacions vacacionals per excel·lència, es converteix en escenari dels anuncis

Loteria Nadal
El president de Loteries i Apostes de l'Estat, Jesús Huerta, i la periodista Blanca Benlloch presenten el Sorteig Extraordinari de Nadal 2023 / Daniel Gonzalez / EFE

La loteria de Nadal ja està a la venda en les administracions de tota la geografia espanyola i el tret d'eixida coincideix amb la campanya de publicitat de l'estiu, que enguany ha passat de l'humor al qual ens tenia acostumats a 'pessigar-nos' el cor amb l'emoció.

"I si cau ací la grossa de Nadal?", es pregunta la campanya d'enguany, que ha presentat aquest dimecres el president de Loteries i Apostes de l'Estat, Jesús Huerta.

En aquest cas, el lloc on podria caure la grossa no és la ciutat on vam nàixer o vivim tot l'any, sinó un altre lloc molt especial i en el qual tenim arrels.

Es tracta de la localitat dels estius de la nostra vida; el poble on passàvem les vacances amb els iaios, on ens vam ensenyar a nadar o anar en bici, on vam conéixer els primers amics i vam gaudir amb ells de les tradicionals festes patronals.

Aquesta és la idea principal de la campanya de l'agència Contrapunto, que vol remarcar els "estiuejos de sempre", amb els records i les relacions que s'estableixen a les platges, com les de Gandia o d'altres valencianes on s'han rodat els anuncis, o a les serres, com les de Madrid, a Torrelodones, Rascafría o Miraflores de la Sierra, els paisatges de la qual es poden intuir també en algunes imatges.

Amb la presentació de la campanya d'estiu, comença la venda dècims. I és que, encara que coste de creure, amb aquestes altes temperatures, a l'estiu es ven vora el 10% de la loteria. Enguany, a més, es llancen cinc sèries més: en total 185 sèries de 100.000 números cadascuna, és a dir 185 milions de dècims.

Amb tot això, l'emissió ascendirà a 3.700 milions d'euros, dels quals es repartiran el 70% en premis, 2.590 milions d'euros.

La il·lustració de la loteria de Nadal d'enguany serà La Nativitat del Mestre de Sopetrán, que podem contemplar al Museu del Prado. A més, portaran el logo de la presidència espanyola del Consell de la UE, que coincideix també amb el temps que estaran al carrer els dècims de Nadal.

També et pot interessar

stats